Directorul interimar al Poștei Române: Majorarea capitalului social este un pas important pentru consolidarea companiei

Majorarea capitalului social este un pas important pentru consolidarea Poştei Române, a declarat luni directorul general interimar al CNPR, Elena Petraşcu, într-o nouă întâlnire cu reprezentanţii angajaţilor din toate sectoarele de activitate ale companiei alături de ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova.
Economica.net - lun, 23 oct. 2017, 19:00
Directorul interimar al Poștei Române: Majorarea capitalului social este un pas important pentru consolidarea companiei

Aceasta a precizat că banii obţinuţi prin majorarea de capital vor fi folosiţi pentru plata datoriei către ANAF.

Este vorba de o sumă de circa 110 milioane de lei, stabilită de Fisc în anul 2014 ca datorii la buget, după finalizarea unor controale pe anii anteriori.

‘În acest fel, CNPR nu va mai trebui să achite lunar rate pentru datoria către ANAF, iar veniturile companiei vor putea fi, în sfârşit, utilizate pentru dotările necesare funcţionării sale’, a spus Petraşcu.

De asemenea, şeful Poştei Române a transmis angajaţilor că redresarea companiei este un efort colectiv şi că toţi trebuie să se implice pentru a răspunde aşteptărilor clienţilor. Astfel, compania va deveni profitabilă, pe o piaţă unde concurenţa este din ce în ce mai puternică, susţine directorul general interimar al CNPR.

Nu în ultimul rând, Elena Petraşcu, a anunţat că luni au fost demarate procedurile de achiziţie pentru maşini de numărat bancnote, cititoare de cod de bare – fixe, cântare, transpaleţi şi lize, echipamente necesare derulării activităţii zilnice în cadrul CNPR.

La rândul său, ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, a susţinut că este decis ca, alături de conducerea interimară a companiei, ‘să ia cele mai ferme măsuri’ pentru a îmbunătăţi standardele de muncă ale tuturor angajaţilor şi pentru a creşte gradul de mulţumire al clienţilor. El a subliniat că că descentralizarea companiei prin trecerea la centrele de profit regionale are ca scop şi creşterea competiţiei interne, printr-o politică de bonusuri pentru angajaţii care fac performanţă.

Întâlnirea de la Bucureşti a fost ultima din seria de consultări începută la Cluj-Napoca, în urmă cu două săptămâni de conducerea companiei, pentru prezentarea Planului strategic de consolidare a companiei, aprobat de guvern în septembrie.

La întâlnirea de luni au participat angajaţi din Capitală şi din 15 judeţe: Ilfov, Tulcea, Constanţa, Brăila, Giurgiu, Galaţi, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Vrancea, Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin.

Elena Petraşcu a fost numită director general interimar al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) la începutul acestei luni, când Consiliul de Administraţie al companiei a aprobat revocarea directorului general interimar Rareş Stanciu.

În şedinţa CA din 4 octombrie a fost aprobată şi noua organigramă a CNPR, prin care au fost desfiinţate 56 de posturi de conducere (la nivel central), reprezentând o economie de 424.000 lei lunar la salariile de bază şi 92.000 de lei lunar la indemnizaţiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei.

Guvernul a aprobat recent un memorandum pentru redresarea activităţii Companiei Naţionale ‘Poşta Română’, pe o perioadă de 5 ani, iar printre măsurile cuprinse în planul strategic se numără creşterea veniturilor prin diversificarea produselor şi serviciilor şi utilizarea eficientă a fondurilor anuale primite de la Uniunea Poştală Universală.

Compania Naţională ‘Poşta Română’ este deţinută de statul român, prin MCSI în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare a căii ferate, vor avea un rol pozitiv în creşterea siguranţei......
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre cazuri rare
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre ...
Prezent la uzina Ford Otosan din Craiova pentru a lansa ediția din 2024 a programului Rabla, ministrul Mediului, Mircea ...
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
Angajaţii Poştei Române vor intra în grevă de avertisment miercuri dimineaţa, timp de două ore, iar dacă situaţia ...