1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Directorul Renault România va fi noul şef de la Avtovaz

Directorul general Dacia Renault România, Nicolas Maure, îl va înlocui pe Bo Inge Andersson în funcţia de director general al AvtoVaz, cel mai mare constructor auto din Rusia, a declarat marţi pentru Reuters o sursă din apropierea acţionariatului AvtoVaz.

15 mar, 2016 | Agerpres

Candidatura lui Nicolas Maure a fost propusă de alianţa Renault-Nissan, care împreună cu firma rusă de stat Rostec controlează AvtoVaz, informează la rândul lor publicaţiile financiare Vedomosti şi Les Echos.

Oficial alianţa Renault-Nissan a refuzat să facă orice comentariu. Problema numirii unui nou director la conducerea AvtoVaz va fi dezbătută marţi la reuniunea Consiliului de Administraţie de la AvtoVaz.

Nicolas Maure este director general la Dacia Renault România din 2014. Înainte de a se alătura grupului Renault, în 2000, Nicolas Maure a lucrat şase ani la Valeo şi alţi şapte la Faurecia.

Pierderile AvtoVAZ s-au triplat, de la 25 de miliarde de ruble în 2014, până la 73,85 miliarde de ruble (930 de milioane de dolari) anul trecut. În consecinţă, săptămâna trecută Rostec a anunţat că Bo Andersson va demisiona din funcţie înainte de terminarea mandatului său, care se încheia în luna decembrie 2016.

Renault deţine o participaţie de 50% la compania holding care controlează AvtoVAZ, în timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. deţine un pachet de 17,13%, iar corporaţia rusă de stat Rostec are un pachet de 32,87%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO