Directorul Romarm a fost reţinut de DNA

Dan Tache, director general al CN Romarm SA, a fost reţinut de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în forma instigării.
Economica.net - mie, 11 feb. 2015, 08:11
Directorul Romarm a fost reţinut de DNA

De asemenea, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Braşov l-au reţinut pe Aurel Velţan, directorul general al SC Carfil SA Braşov, sucursală a Romarm, acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu, şi pe Daniel Liliac, administrator la SC Gold Trans Tur SRL Săcueni, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie 2013 – iulie 2014, la iniţiativa lui Dan Tache şi în urma unei înţelegeri prealabile frauduloase cu Daniel Liliac, Aurel Velţan a încheiat şase contracte de prestări servicii cu SC Gold Trans Tur SRL cu încălcarea procedurilor de achiziţie publică (lipsă publicitate, lipsă cerere ofertă, ofertele avute în vedere depuse toate de Daniel Liliac, lipsă proces verbal al comisiei de selecţie a ofertelor).

De asemenea, Aurel Velţan a întocmit şi alte înscrisuri în vederea perfectării acestor contracte (decizii de comitet director, procese verbale, referate).

Contractele aveau acelaşi obiect, respectiv igienizarea/curăţarea/ecologizarea a unor spaţii, hale de producţie, din incinta societăţii braşovene, contaminate cu substanţe toxice, metale grele şi cianuri, rezultate din procesul tehnologic de producţie.

Procurorii susţin că respectivele contracte fie au fost neexecutate, fie executate necorespunzător, cu consecinţa prejudicierii SC Carfil SA cu suma totală de 770.857 lei, ce reprezintă totodată folos necuvenit pentru SC Gold Trans Tur SRL.

Acţionând în aceeaşi modalitate, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi pentru favorizarea lui Daniel Liliac, Aurel Velţan a încheiat un alt contract, având ca obiect cumpărarea a două mijloace fixe, un strung şi o maşină de filetat, pentru preţul de total de 48.646 lei, contract perfectat cu încălcarea procedurilor de achiziţie publică, ştiind că toate ofertele pentru această achiziţie au fost depuse de Daniel Liliac, cel care era adevăratul beneficiar al contractului.

Contractul nu a mai fost executat datorită intervenţiei organelor judiciare, după efectuarea percheziţiei la sediul Carfil SA, contractul fiind reziliat.

Cei trei vor fi prezentaţi miercuri la Tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...