1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Discovery a cumpărat 5 televiziuni în Italia, devenind al treilea cel mai mare jucător de pe piaţă

Discovery Communications a cumpărat compania Switchover Media din Italia, care deţine cinci televiziuni, în urma acestei achiziţii, Discovery devenind cel de-al treilea cel mai important jucător de pe piaţa de televiziune italiană, potrivit variety.com.

18 ian, 2013 | Mediafax

Prin această tranzacţie, a cărei valoare nu a fost făcută publică, Discovery Communications a preluat de la Switchover Media controlul total asupra a patru televiziuni libere la retransmisie şi un canal pay-TV (cu plată, n.r.), care emit în Italia.

Pe piaţa audiovizualului din Italia, Discovery Communications mai operează televiziunile Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Travel & Living, Discovery Science şi Discovery World, care emit pe platforma de satelit Sky Italia, deţinută de magnatul Rupert Murdoch. De asemenea, Discovery Communications deţine în Italia două televiziuni care emit digital terestru - Real Time şi Dmax.

În urma achiziţiei Switchover Media, Discovery Communications a devenit cel de-al treilea cel mai important jucător pe piaţa de televiziune din Italia, după radiodifuzorul public RAI şi compania Mediaset, controlată de fostul premier italian Silvio Berlusconi.

Compania Switchover Media, care a fost înfiinţată în 2009, de Francesco Nespega, operează televiziunile pentru copii K2 şi Frisbee, canalul centrat pe o audienţă masculină GXT, un post dedicat programelor de ficţiune poliţiste - Giallo - şi televiziunea de documentare Focus.

Investiţia Discovery pe piaţa italiană de televiziune se încadrează în strategia de expansiune în Europa a Discovery Communications.

În luna decembrie, compania Discovery Communications, care este condusă de David Zaslav, a anunţat că va prelua 20% din grupul Eurosport, deţinut de compania media franceză TF1, pentru o sumă de 170 de milioane de euro.

Tot atunci, Discovery Communications a anunţat încheierea unei înţelegeri definitive pentru cumpărarea de la ProSiebenSat.1, pentru o sumă de aproximativ 1,7 miliarde de dolari, a operaţiunilor SBS Nordic, care includ 12 televiziuni şi 19 posturi de radio din Norvegia, Suedia, Danemarca şi Finlanda.

Discovery Communications este una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor documentare, având peste 1,8 miliarde de abonaţi în 217 ţări şi teritorii. În Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, Discovery distribuie 14 branduri, traduse în 27 de limbi străine şi care ajung la 244 milioane abonaţi din 118 ţări. În România, Discovery Networks distribuie în prezent Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Animal Planet HD, Discovery World, Discovery Science, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO