Discovery ar putea achiziţiona canalul Eurosport de la grupul TF1 încă din acest an

Grupul american Discovery Communications doreşte să îşi sporească până la 100% capitalul pe care îl deţine în canalul sportiv Eurosport, chiar înainte de sfârşitul acestui an, devansând astfel calendarul convenit cu actualul proprietar, grupul francez TF1, a anunţat, marţi, cotidianul Les Echos.
Economica.net - mar, 08 oct. 2013, 15:08
Discovery ar putea achiziţiona canalul Eurosport de la grupul TF1 încă din acest an

Potrivit acestui cotidian economic şi financiar, care nu şi-a dezvăluit sursele, cele două grupuri ar fi iniţiat deja în acest sens o serie de negocieri pe care speră să le finalizeze înainte de sfârşitul acestui an, informează lemonde.fr.

În decembrie 2012, Discovery a cumpărat de la compania media TF1 20% din grupul Eurosport, pentru 170 de milioane de euro, şi o participaţie similară în mai multe canale tematice mai mici, pentru 14 milioane de euro. Prin acest contract, totalul capitalului canalului sportiv a crescut la 850 de milioane de euro.

Contractul acorda grupului american o opţiune valabilă pentru un an de a creşte la 51% capitalul său în Eurosport, începând din decembrie 2014. Dacă această opţiune este exercitată, TF1 va dispune la rândul său de posibilitatea de a-şi ceda participaţia, fără un preţ fixat în avans.

„Cele două grupuri au decis să avanseze cu această tranzacţie”, afimă cotidianul Les Echos, potrivit căruia Discovery „vrea să se mişte repede” şi doreşte „să preia controlul asupra Eurosport cât mai repede posibil”.

Această operaţiune ar permite companiei media TF1 să dispună de lichidităţi nete de peste 500 de milioane de euro, în cazul cedării a 31% din Eurosport, şi de peste 900 de milioane de euro, în cazul cedării integrale a postului sportiv.

Discovery Communications este una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor documentare, având peset 1,8 miliarde de abonaţi în 217 ţări şi teritorii. În Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, Discovery distribuie 14 branduri, traduse în 27 de limbi şi care ajung la 244 milioane abonaţi din 118 ţări. În România, Discovery Networks distribuie în prezent Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Animal Planet HD, Discovery World, Discovery Science, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.

Grupul Eurosport, cea mai importantă platformă multimedia de sport din Europa, s-a lansat în 1989 şi este deţinut de grupul media francez TF1. În prezent, Eurosport ajunge în 130 de milioane de case din Europa. În limba română, postul Eurosport s-a lansat în 1997. În ianuarie 2005, s-a lansat Eurosport 2, iar în mai 2008 a debutat Eurosport în High Definition.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...