1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Discovery Networks: Suntem din nou surprinși de declarațiile făcute recent de Telekom. Discovery nu a solicitat o creştere a tarifelor

Victoria Davies, SVP, General Manager pentru Discovery în Europa Centrală și de Est, Țările Mediterane și Asia Centrală reacţionează în urma declaraţiilor recente ale lui Andreas Elsner, directorul executiv comercial pentru segmentul rezidenţial din cadrul Telekom România, potrivit cărora operatorul a fost nevoit să renunţe la posturile Discovery din cauza creşterilor de preţ care ar fi dus la o scumpire a abonamentului TV cu doi euro.

13 feb, 2020 | | ECONOMICA.net

"Suntem din nou surprinși de declarațiile făcute recent de Telekom. Discovery nu a solicitat o creștere a tarifelor. Le-am oferit celor de la Telekom mai mult conținut valoros, fără o creștere a prețurilor - un exemplu fiind drepturile noi pentru Circuitul ATP de pe Eurosport", spune Victoria Davies.

Aceasta a adăugat că orice creștere a prețurilor abonamentelor Telekom este în totalitate la latitudinea operatorului și nu are nicio legătură cu Discovery.

"Ne pare rău că abonații Telekom au pierdut accesul la Premier League, Turneele de Mare Șlem, Jocurile Olimpice de Vară de pe Eurosport, la emisiuni precum Mașini pe alese, Megastructuri cu Richard Hammond pe Discovery Channel sau Dermatologie de top, Rochia perfectă pe TLC, iar acum primesc mai puțin conținut valoros din partea operatorului. Canalele noastre rămân disponibile la ceilalți operatori de pe piață: Akta, Digi, Orange, Upc, Vodafone. Fanii sportului pot avea în continuare acces la conținutul nostru și prin intermediul aplicației Eurosport Player", a declarat oficialul Discovery.

La începutul săptămânii Elsner a spus că dacă ar fi acceptat preţul cerut de grupul Discovery în cadrul negocierilor pentru un nou acord privind retransmisia posturilor de televiziune, Telekom ar fi trebuit să scumpească preţul abonamentelor TV cu doi euro.

"Am pierdut 0,05% dintre clienţii noştri odată cu renunţarea la canalale Eurosport şi Discovery din grila noastră de programe. Înţeleg că contentul TV, mai ales când urmăreşti competiţii sportive, pierzi Premier League, dar vedem că pentru majoritatea oamenilor nu a contat. Suntem foarte fericit că am luat această decizie şi grupul Discovery au fost super-inflexibili. Dacă am fi păstrat contractul cu ei la nivelul de preţ pe care l-au cerut, creşterea preţurilor nu ar fi fost de doi lei, ci de doi euro. De ce să creştem preţurile clienţilor noştri cu doi euro, nu face sens. La finalul zilei, ce este mai important: să renunţe câteva sute de clienţi la serviciile noastre sau să creştem preţul? Sunt liberi să plece, nu vrem să ţinem clienţi ostatici dacă nu vor să rămână cu noi", a adăugat Andreas Elsner. El a adăugat că Telekom este în continuare deschisă să negocieze cu Discovery Networks.

De la 1 ianuarie canalele grupului Discovery au ieşit din grilele operatorilor Telekom și NextGen, după ce părțile nu au ajuns la un acord privind retransmisia posturilor de televiziune. Este vorba despre Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Showcase HD, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 360 HD, Viasat HD, DTX HD, ID Xtra, TLC, Travel Channel HD, Food Network şi versiunile lor HD.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO