1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Discovery va plăti 14,6 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Scripps Networks

Reţeaua de televiziune Discovery Communications va plăti 14,6 miliarde de dolari în numerar şi acţiuni pentru achiziţionarea Scripps Networks Interactive - o tranzacţie care va ajuta compania să obţină avantaje de la distribuitori şi să se extindă pe plan global, transmit Reuters şi Bloomberg.

31 iul, 2017 | Agerpres

Discovery va plăti aproximativ 90 de dolari pentru o acţiune Scripps pe baza preţului de la închiderea şedinţei bursiere din 21 iulie, au anunţat luni cele două companii. Preţul total al achiziţiei include şi asumarea datoriei nete a Scripps, de 2,7 miliarde de dolari.

Reţelele de televiziune se confruntă cu o scădere a numărului de abonaţi pentru serviciile de cablu şi satelit, deoarece oamenii preferă serviciile video online şi reţelele de socializare.

Prin achiziţionarea Scripps, Discovery obţine acces la un portofoliu de programe cu o audienţă ridicată: HGTV, Travel Channel şi Food Network.

Luni, în predeschiderea Bursei de la New York, acţiunile Scripps au urcat cu 1,3%, la 88 dolari.

Altă companie interesată de Scripps este Viacom, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO