Discretul om de afaceri grec Papalekas face apartamente de lux în Floreasca

Discretul om de afaceri grec, Ioannis Papalekas, care vrea să strângă bani pentru investiţii în imobiliarele din România de pe Bursa de la Londra, mai construieşte un bloc cu apartamente de lux în Capitală. 
Andrada Ghira - mar, 02 iul. 2013, 21:00
Discretul om de afaceri grec Papalekas face apartamente de lux în Floreasca

După ce a scos la vânzare 36 de apartamente în blocul numit Băneasa 1, firma Upground Estates, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas, mai construieşte un bloc de opt etaje în Floreasca.  

Blocul, numit Floreasca 1, va avea 23 de apartamente cu două şi trei camere, cu suprafeţe cuprinse între 100 şi 300 de mp, câte trei pe fiecare etaj. Proiectul va fi construit pe strada Gheorghe Titeica, nr. 206-208, în apropiere de mallul Promenada care se va deschide în toamna acestui an, dar şi de zona de birouri din partea de nord a Capitalei.

Din prezentarea firmei de pe website, reiese că omul de afaceri este implicat în dezvoltarea a trei proiecte în nordul Capitalei, în join-venture cu alte firme.

Spre exemplu, în cazul proiectului Floreasca 1, firma Comtera Construct obţinuse PUZ-ul pentru proiect.  

Planurile lui Papalekas 

Papalekas are planuri mari pentru piaţa imobiliară din România, în special pentru cea din Bucureşti. În luna februarie a acestui an, omul de afaceri a înfinţat firma Globalworth Real Estate Investments, pe care vrea să o listeze pe piaţa AIM.

Deţinută integral de omul de afaceri grec, firma a fost înregistrată în Insula Guernsey, iar din conducerea executivă, alături de Papalekas, mai face parte Dimitris Raptis, implicat, de asemenea, în mai multe proiecte imobiliare din România, printre care Satul Francez. Din conducerea non-executivă a noii firme fac parte Eli Alroy, fostul şef al dezvoltatorului imobiliar israelian Global Trade Center (GTC) şi oamenii de afaceri Geoffrey Richard Miller, David Morris Kanter şi John Richard Whittle.

Deşi nu a fost făcută publică suma pe care Papalekas intenţionează să o atragă prin listarea la AIM, investiţiilor vor viza proiecte existente sau care urmează să fie dezvoltate. Pe lista omului de afaceri se află şi proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate în active vandabile.

Loviturile lui Papalekas

În luna martie a acestui an, Ioannis Papalekas a cumpărat de la miliardarul israelian Eyal Ofer controversata clădire de birouri Cathedral Plaza.

CITEŞTE ŞI Cathedral Plaza, al doilea turn fantomă cumpărat de cel mai discret investitor imobiliar

Anul trecut, omul de afaceri grec şi-a mai adăugat în portofoliu şi clădirea fantomă de la Piaţa Victoriei, Tower Center International, cumpărată cu 47,5 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI Turnul-fantomă de la Piaţa Victoriei s-a vândut

La începutul acestui an, Papalekas a mai cumpărat cu cinci milioane de euro trei loturi de teren în Bucureşti şi două apartamente în proiectul UpGround de la firma Lufin Construct, aflată în insolvenţă.

În octombrie 2012, omul de afaceri a mai cumpărat şi terenul pe care se afla showroom-ul auto Porsche Aviaţiei, de lângă pasajul Pipera, pe care va construi o clădire de birouri. Acum, lucrările de demolare sunt în toi, iar aici va fi ridicată o clădire de birouri

În 2011, grecul a răscumpărat City Mall pentru suma de 17,3 milioane de euro, după ce acesta îl vânduse în 2006 cu 103,5 milioane de euro. Fostul mall se va transforma în clădire de birouri. 

Papalekas a mai dezvoltat şi proiectul UpGprund cu 600 de apartamente din Bucureşti, proiect vândut la pachet cu două clădire de birouri către RREEF Real Estate, din cadrul Deutsche Bank Asset Management, pentru 340 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să producă până la 1.500 de vehicule în acest an, a anunţat vineri......
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de ...