Discretul om de afaceri grec Papalekas construieşte apartamente în Bucureşti. Care sunt preţurile

După ce a cumpărat un mall, două clădiri de birouri şi terenuri, Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai discreţi investitori din imobiliare, construieşte un bloc cu apartamente în zona de nord a Capitalei.
Andrada Ghira - joi, 16 mai 2013, 21:10
Discretul om de afaceri grec Papalekas construieşte apartamente în Bucureşti. Care sunt preţurile

Grecul Ioannis Papalekas construieşte un bloc cu 36 de apartamente în partea de nord a Bucureştiului. 

Lucrările la proiectul Băneasa1 în zona Erou Iancu Nicoale, în apropiere de Jolie Ville, au început în luna aprilie a acestui an, iar termenul de finalizare este programat pentru luna noiembrie 2013, a declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentantul dezvoltatorului Upground Estates. Acesta va fi singurul bloc ce se va contrui pe acel teren.

Proiectul va conţine doar un singur bloc, cu 36 de apartamente şi cu o înălţime de patru etaje. Suprafeţele apartamentelor sunt cuprinse între 50 şi 220 mp. Proiectul va vea două garsoniere, 13 apartamente cu două camere, 19 apartamente cu trei camere şi două apartamente cu patru camere.
Fiecare apartamente va avea un loc de parcare subteran.

Care sunt preţurile

O garsonieră care are suprafaţa de 54,67 mp are un preţ de plecare de la 54.700 de euro + TVA , apartamentele cu două camere, cu suprafeţe cuprinse între 76,48 şi 112,21 mp au preţuri de plecare de la 76.500 de euro + TVA.

Preţurile apartamentelor cu trei camere, care au suprafeţe cuprinse între 104,91 şi 184,73 mp au un preţ de plecare de la 93.600 de euro + TVA, iar cele cu patru camere, ale căror suprafeţe sunt de 220 mp costă de la 197.600 de euro + TVA. Apartamentele se pot cumpăra fie cu banii jos, fie prin credit.

Cu cine construieşte Papalekas proiectul din Băneasa

Despre 1development, în prezentarea proiectului se menţionează faptul că a fost înfiinţată la sfârşitul anului trecut. Pe 21 decembrie 2012, firma Star Imob Construct, cea prin care grecul Ioannis Papalekas a cumpărat City Mall, se asocia cu Mbahara Limited şi Rafail Ioan Paul într-o nouă firmă, numită Victoria Ventures. Acceasta din urmă solicita anul acesta înregistrarea la OSIM a mărcii 1development.ro, iar site-ul firmei nu este încă funcţional. Anunţul proiectului a fost publicat ieri, 16 mai, pe portalul imobiliare.ro

În noua firmă, Victoria Ventures, Star Imob Construct deţine o participaţie de 60%, în timp ce restul acţionarilor au câte o participaţie de 20%. Unul dintre administratorii societăţii este Adrian Dănoiu, un apropiat al lui Papalekas, care a făcut parte şi din echipa de management care a lansat City Mall acum opt ani, ocupând funcţia de accounting manager.

Star Imob Construct şi-a majorat capitalul social cu două milioane de euro la începutul acestui an. 

Loviturile lui Papalekas

În luna martie a acestui an, Ioannis Papalekas a cumpărat de la miliardarul israelian Eyal Ofer controversata clădire de birouri Cathedral Plaza.

CITEŞTE ŞI Cathedral Plaza, al doilea turn fantomă cumpărat de cel mai discret investitor imobiliar

Anul trecut, omul de afaceri grec şi-a mai adăugat în portofoliu şi clădirea fantomă de la Piaţa Victoriei, Tower Center Internationa, cumpărată cu 47,5 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI Turnul-fantomă de la Piaţa Victoriei s-a vândut

La începutul acestui an, Papalekas a mai cumpărat cu cinci milioane de euro trei loturi de teren în Bucureşti şi două apartamente în proiectul UpGround de la firma Lufin Construct, aflată în insolvenţă. 

În octombrie 2012, omul de afaceri a mai cumpărat şi terenul pe care se afla showroom-ul auto Porsche Aviaţiei, de lângă pasajul Pipera, pe care va construi o clădire de birouri. 

În 2011, grecul a răscumpărat City Mall pentru suma de 17,3 milioane de euro, după ce acesta îl vânduse în 2006 cu 103,5 milioane de euro. 

Papalekas a mai dezvoltat şi proiectul UpGprund cu 600 de apartamente din Bucureşti, proiect vândut la pachet cu două clădire de birouri către RREEF Real Estate, din cadrul Deutsche Bank Asset Management, pentru 340 de milioane de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...