Disneyland Paris interzice paiele de plastic şi ia mai multe măsuri pentru a-şi limita impactul asupra mediului

Disneyland Paris a anunţat luni mai multe iniţiative pentru a-şi limita impactul asupra mediului, evocând o taxă de "valorificare" a deşeurilor şi interzicând, începând de joi, paiele din plastic în perimetrul acestui parc de distracţii, care primeşte aproximativ 15 milioane de vizitatori în fiecare an, informează AFP, potrivit Agerpres. 
Economica.net - lun, 15 apr. 2019, 13:09
Disneyland Paris interzice paiele de plastic şi ia mai multe măsuri pentru a-şi limita impactul asupra mediului

Parcul Disneyland Paris, prima destinaţie turistică privată din Europa, amenajat în Marne-la-Valee, o localitate aflată în apropiere de Paris, are peste 16.000 de angajaţi.

„Suntem ca un oraş independent”, a explicat pentru AFP Nicole Ouimet-Herter, coordonatoarea departamentului de mediu din cadrul Disneyland Paris. Potrivit declaraţiilor sale, 19.000 de tone de deşeuri au fost produse în acest parc pe durata anului trecut.

Carton, sticlă, hârtie, ambalaje: 20 de categorii de deşeuri sunt triate înainte de a fi expediate spre companii specializate în tratarea lor. În paralel, aproximativ 8.000 de tone de alte deşeuri sunt incinerate printr-o metodă ce permite „recuperarea de energie”.

„În prezent, avem o rată de valorificare ‘a materiei’ de 50% pentru deşeurile operaţionale şi prevedem că vom atinge 60% în 2020”, a precizat Nicole Ouimet-Herter.

Legea privitoare la tranziţia energetică, adoptată în Franţa în 2015, a fixat ca obiectiv de valorificare a deşeurilor un procent de 65% ce trebuie atins în 2025.

Începând de joi, Euro Disney, compania care administrează Disneyland Paris şi filială a grupului american The Walt Disney Company, va înlocui paiele din plastic cu paie din hârtie 100% biodegradabile, „distribuite vizitatorilor la cerere” şi produse în Franţa.

Parlamentul European a fixat pentru anul 2021 sfârşitul comercializării în cadrul Uniunii Europene a produselor din plastic de unică folosinţă.

Disneyland Paris a anunţat, de asemenea, că începând de săptămâna viitoare „pungile din plastic acordate sistematic la casele de marcat” în timpul cumpărăturilor vor fi înlocuite cu pungi „fabricate în procent de 80% din material plastic reciclat”, vândute cu preţuri cuprinse între 1 euro şi 2 euro.

Totodată, începând din luna iunie, mai multe dintre cele opt hoteluri din interiorul parcului nu vor mai oferi în sălile de baie gel de duş şi şampon în mici flacoane individuale, ci în ambalaje mari şi „reîncărcabile”.

Euro Disney lucrează în prezent şi la un proiect de instalare a unor panouri solare pentru „a creşte procentul de utilizare a energiilor regenerabile” – care reprezintă 10% din consumul total actual al parcului.

„Adoptăm acţiuni concrete pentru a ne reduce impactul asupra mediului, dar deţinem şi o forţă de ‘fermecare’ a copiilor. Vrem să avem o influenţă pozitivă asupra lor, pentru ca ei să îşi dorească să protejeze natura”, a subliniat Mireille Smeets, directoarea departamentului RSE (Responsabilitate socială a companiei) în cadrul Euro Disney.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...