1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Disponibilizaţii Hidroelectrica au refuzat 12 salarii compensatorii ca să plece. Cereau 48

Cei 151 de disponibilizaţi din ianuarie de la Hidroelectrica au refuzat propunerea administratorului judiciar de a demisiona cu 12 salarii compensatorii pentru că în contractul de muncă erau stabilite 48. Aşa că au fost daţi afară fără niciun salariu compensatoriu. Administratorul judiciar este convins că nu vor avea succes nici în instanţă

04 mar, 2013 | | ECONOMICA.net

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a disponibilizat 151 de salariaţi în 16 ianuarie fără ca aceştia să beneficieze de nicio plată compensatorie din cele 48 de salarii brute prevăzute în contractul colectiv de muncă. Remus Borza, patronul Euro Insol spune că el ar fi avut o altă ofertă pentru ei, mult mai mică, dacă aceştia acceptau să-şi depună demisiile de bunăvoie. „Între 5 şi 12 salarii pentru fieecare. N-au vrut, le-am şi emis preavizele. Nu mi-e frică că ne vor acţiona în instanţă pentru că mai există şi bun simţ şi decenţă pe lumea asta”, a spus Borza.

Potrivit acestuia, toţi cei disponibilizaţi fac parte din personalul TESA al companiei. Salariul mediu în Hidroelectrica, publicat de Euro Insol anul trecut, este de 1.600 de euro.

Pe lângă concedieri, administratorul judiciar va mai pensiona alte 36 de persoane  iar până pe 30 iunie vor fi disponibilizate încă 500 de persoane din cele opt Hidroserv-uri controlate de Hidroelectrica, care au în total 2.500 de angajaţi.

Euroinsol, firma desemnată administrator judiciar după declararea insolvenţei la Hidroelectrica, a mai dispus, luna trecută, diminuarea cu 50% a anumitor sporuri şi prime, a diurnei, a valorii tichetelor de masă şi a eliminat tichetele de carburant, astfel urmând să se facă economii anuale de 10 milioane de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO