Distribuitorul de ţevi Comtech mizează pe afaceri în urcare cu 20%, după o investiţie de 5 mil. euro

Distribuitorul de ţevi din oţel Comtech Co estimează afaceri în creştere cu 20% anul viitor, de la 27 milioane euro în 2012, după deschiderea unei unităţi de izolare cu polietilenă a ţevilor pentru transport de petrol şi gaze, la Slatina, în care a investit cinci milioane de euro.
Economica.net - joi, 22 nov. 2012, 20:38
Distribuitorul de ţevi Comtech mizează pe afaceri în urcare cu 20%, după o investiţie de 5 mil. euro

„La finele anului 2010 am luat decizia de a investi în propria fabrică de izolare cu polietilenă a ţevilor pentru transport de petrol şi gaze, deoarece costurile de transport pentru efectuarea acestei operaţiuni de la alte fabrici din Europa erau mari”, a declarat joi Constantin Goanţă, proprietarul Comtech Co.

Construcţia unităţii a început în august 2012, iar primele produse vor fi livrate în noiembrie. Proiectul a fost finanţat din fonduri proprii şi din credite bancare de la CEC Bank.

„Dacă apelezi la fondurile europene, până se aprobă proiectul nu mai este oportună investiţia”, a spus Goanţă la o întâlnire cu presa.

Unitatea de izolare a ţevilor a reprezentat o investiţie brown field, în condiţiile în care o cincime din clădirile şi spaţiile de depozitare erau deja existente, beneficiind doar de modernizări.

Din totalul investiţiei, utilajele au costat trei milioane de euro, iar diferenţa a fost generată de construcţii. Unitatea va avea o capacitate anuală de producţie de 30.000 tone de ţeavă de oţel izolată cu polietilenă.

Reprezentantul companiei a precizat că pentru 2012 Comtech se aşteaptă la afaceri în creştere, de la 24 milioane euro la 27 milioane euro, urmând ca 2013 rulajul să ajungă la 32,5 milioane euro, susţinut de investiţia de cinci milioane de euro din Slatina.

Goanţă a afirmat că o parte din producţia noii fabrici va ajunge la export, începând din 2013, în Europa, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, dar că unitatea va presta şi servicii de coating pentru producătorii români de ţevi din oţel.

Comtech distribuie produse achiziţionate din România (65%), cât şi importate. În prezent, 40% din livrările companiei vizează industria de petrol şi gaze, 20% cea a construcţiilor de maşini, 10% cea energetică, restul adresându-se altor sectoare.

Cel mai mare client al companiei este OMV Petrom, care generează 30% din afacerile Comtech.

Goanţă mai controlează alţi doi distribuitori de produse siderurgice, Comgaz Ploieşti şi Q-Steel Timişoara, care estimează afaceri de 12,5 milioane euro, respectiv cinci milioane de euro în acest an

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...