Distribuţie Oltenia introduce măsuri extinse pentru a asigura protecția salariaților din compartimentul operativ

Distribuţie Oltenia aplică măsuri extinse de siguranţă şi protecţie pentru personalul operativ şi implicit pentru consumatorii de energie electrică, în contextul pandemiei de coronavirus, anunţă operatorul într-un comunicat transmis luni Agerpres.
Economica.net - lun, 30 mart. 2020, 14:32
Distribuţie Oltenia introduce măsuri extinse pentru a asigura protecția salariaților din compartimentul operativ

„Dotarea şi echiparea turelor operative cu echipamente de protecţie şi soluţii dezinfectante, instruirea acestora conform noilor protocoale de intervenţie în reţea, impuse de contextul epidemiologic curent, executarea cu prioritatea a unor lucări de mentenanţă a reţelelor sunt doar câteva dintre acţiunile derulate de operatorul Distribuţie Oltenia în această perioadă cu statut special”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii Distribuţie Oltenia susţin că au păstrat un dialog continuu cu partenerii săi, având în vedere contextul actual, pentru stabilirea unui mod uniform de colaborare.

Astfel, electricienii prestatorilor de servicii ai Distribuţie Oltenia îşi vor desfăşura activitatea ţinând cont de următoarele reguli minime: personalul operativ va fi dotat cu măşti de protecţie de unică folosinţă, mănuşi de unică folosinţă, dezinfectant pe baza de clor sau alcool (la nivel de persoana/echipă de lucru), şerveţele dezinfectante, costume de protecţie, ochelari/vizieră.

Totodată, vor păstra în permanenţă regulile de siguranţă şi protecţie personală şi vor evita apropierea la o distanţă mai mică de doi metri de orice persoană. De asemenea, se va efectua activitatea în echipe de maxim două persoane. Pentru echipe mai mari de două persoane este obligatorie echiparea întregii echipe cu cel puţin măşti şi mănuşi de protecţie, iar după fiecare intervenţie sau contact cu o persoană străină, se spală mâinile cu apă şi săpun timp de 20 secunde şi se vor dezinfecta cu alcool sanitar sau dezinfectant.

O altă măsură este reprezentată de evitarea aglomeraţiei şi a deplasărilor cu mijloace de transport în comun, curăţarea periodică a suprafeţelor cel mai des folosite cu dezinfectanţi pe bază de alcool sanitar (ex: telefonul mobil, autovehiculele), iar implementarea procedurilor de lucru se vor face din ghiduri de lucru specifice, prin care se reglementează modul de acţiune al electricienilor/ lucrătorilor în această perioadă.

De asemenea, Distribuţie Oltenia, alături de firmele partenere, vor asigura efectuarea cu prioritate a următoarelor tipuri de lucrărilor de mentenanţă în reţea: lucrări de depistare şi eliminare incidente cât şi a celor de reparaţie accidentală a reţelei, pentru evitarea apariţiei unor incidente sau avarii (prevenire de avarii), în mod necondiţionat, precum şi lucrări de restabilire a stării tehnice a reţelelor electrice şi lucrări provizorii executate în condiţii deosebite, necesare realimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Totodată, reprezentanţii Distribuţie Oltenia vor efectua cu prioritate lucrări de ridicare indisponibilitate apărute în reţelele electrice de distribuţie şi reparaţii echipamente energetice, lucrări de reparaţie a reţelelor electrice, în situaţii care impun risc de incendiu sau de electrosecuritate. Totodată, se vor efectua cu prioritate lucrări planificate cu impact mic în întreruperea alimentării cu energie electrice a consumatorilor şi în special în zone de reţea în care lucrătorii nu vin în contact cu populaţia.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina acuză Rusia că pregătește pentru vineri o provocare la centrala nucleară de la Zaporojie. Angajații Rosatom ar fi părăsit unitatea
Ucraina acuză Rusia că pregătește pentru vineri o provocare la centrala nucleară de la Zaporojie. Angajații Rosatom ...
Rusia ar putea pregăti o provocare pentru vineri la centrala nucleară din Zaporojie, situată în oraşul Energodar, în sudul Ucrainei, după ce în decursul zilei de joi Ministerul rus al......
Fostul CFO al Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat vinovat cu privire la acuzațiile de evaziune fiscală
Fostul CFO al Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat vinovat cu privire la acuzațiile de evaziune fiscală
Fostul director financiar companiei Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat joi vinovat în procesul în care el ...
Erdogan avertizează asupra pericolului producerii unui nou Cernobîl la centrala nucleară de la Zaporojie
Erdogan avertizează asupra pericolului producerii unui nou Cernobîl la centrala nucleară de la Zaporojie
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat joi susţinerea Turciei pentru Ucraina şi s-a alarmat în privinţa pericolului ...
Ciucă: Am stabilit să majorăm salariile tuturor bugetarilor cu acel sfert din diferența prevăzută de Legea 153
Ciucă: Am stabilit să majorăm salariile tuturor bugetarilor cu acel sfert din diferența prevăzută de Legea 153
Coaliţia de guvernare a decis aplicarea unei măriri salariale pentru bugetari cu un sfert din diferenţa prevăzută de ...