Distrigaz:Astaldi lucra în zona incendiului. 1.200 de clienţi, afectați. Alimentarea se reia sâmbătă

Distrigaz Sud precizează că a constatat "o agresiune asupra unei conducte de gaz în timpul efectuării lucrărilor la linia de metrou Drumul Taberei - Pantelimon de către firma executantă, Astaldi", afirmând că 1.200 de clienţi sunt afectaţi de întreruperea gazelor în urma incendiului izbucnit vineri.
Economica.net - vin, 14 sept. 2012, 19:46
Distrigaz:Astaldi lucra în zona incendiului. 1.200 de clienţi, afectați. Alimentarea se reia sâmbătă

Într-un comunicat remis MEDIAFAX, Distrigaz Sud Reţele precizează că dispeceratul său a fost sesizat vineri, la orele 18.30, privind existenţa unui incendiu în zona Drumul Taberei, Nr 65, sector 6, Bucureşti, unde compania se ocupă de alimentarea cu gaz.

„Echipele noastre de intervenţie s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale în zonă. Reprezentanţii companiei au constatat o agresiune asupra unei conducte de gaz în timpul efectuării lucrărilor la linia de metrou Drumul Taberei – Pantelimon de către firma executantă, Astaldi”, se spune în comunicat, menţionându-se că angajatii companiei Distrigaz Sud Reţele nu executau lucrări în zona respectivă la momentul producerii incidentului.

Distrigaz mai informează că, în urma sistării alimentării cu gaze naturale în zona respectivă, sunt afectaţi aproximativ 1.200 de clienţi casnici şi non-casnici.

Alimentarea cu gaze naturale a clienţilor din zonă se va relua după remedierea defectului de către echipele de intervenţie, în cursul zilei de sâmbătă, începând cu orele 15.00.

„Reamintim cu această ocazie că societăţile care efectuează lucrări de modernizare ce pot afecta conductele reţelei de distribuţie că au obligaţia să solicite un aviz tehnic şi consultanţă tehnică operatorului de distribuţie de gaze naturale, respectiv Distrigaz Sud Reţele”, mai spun reprezentanţii companiei.

O conductă de gaze din staţia Romancierilor, din Drumul Taberei, a luat foc, vineri seara, în timpul lucrărilor de la Metrou, scurgerea de gaze fiind anunţată la 112.

Un muncitor ar fi provocat o fisură într-o conductă de gaz secundară, ce face legătura cu strada Romancierilor.

Firma de construcţii care execută lucrări pe tronsonul de metrou Pantelimon-Drumul Taberei a apelat serviciile de intervenţie. Alimentarea cu gaz în zonă a fost întreruptă, însă pe conductă a rămas gaz. În timp ce era supravegheată zona, s-a aprins o flacără înaltă de zeci de metri.

La ora difuzării acestei ştiri, incendiul este stins, iar zona este izolată şi aflată sub supraveghere.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...