Distrubuitorii de benzină şi motorină vor fi obligaţi să afişeze la pompă conţinutul de biocarburant

De asemenea,  producătorii şi importatorii de autovehicule sunt obligaţi să includă în documentaţia tehnică pe care o pun la dispoziţia utilizatorilor, respectiv cartea tehnică, informaţii privind conţinutul de biocarburanţi din benzină care poate fi utilizat şi, mai ales, cu privire la folosirea adecvată a diverselor tipuri de amestecuri conţinând benzină.
Economica.net - Dum, 06 nov. 2011, 10:28

Distribuitorii finali de benzină şi motorină vor fi obligaţi să afişeze la pompă conţinutul de biocarburant din combustibili, conform unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, citat de Agerpres.

De asemenea, conform proiectului de act normativ, producătorii şi importatorii de autovehicule sunt obligaţi să includă în documentaţia tehnică pe care o pun la dispoziţia utilizatorilor, respectiv cartea tehnică, informaţii privind conţinutul de biocarburanţi din benzină care poate fi utilizat şi, mai ales, cu privire la folosirea adecvată a diverselor tipuri de amestecuri conţinând benzină.

Se permite introducerea pe piaţă, anual, în perioada 1 mai – 30 septembrie, până la data de 30 septembrie 2015, a benzinei cu un conţinut de etanol care are presiunea de vapori de maximum 60 kPa (kilopascal) şi cu o depăşire autorizată a presiunii de vapori pentru benzină cu conţinut de etanol, cu condiţia ca etanolul folosit să fie un biocarburant.

Pe teritoriul României va fi interzisă introducerea pe piaţă a benzinei cu tetraetil de plumb.

Proiectul de Ordonanţă stipulează că se admite introducerea pe piaţă numai a motorinei, destinată autovehiculelor cât şi utilajelor mobile nerutiere inclusiv a navelor de navigaţie anterioară, tractoarelor agricole şi tractoarelor forestiere şi ambarcaţiunilor de agrement, care corespunde specificaţiilor tehnice prevăzute în anexa actului normativ.

Prin excepţie, furnizorii au posibilitatea ca în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă să introducă pe piaţă motorina aflată pe stoc care corespunde specificaţiilor tehnice prevăzute în anexa nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.689/2004 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, cu modificările şi completările ulterioare.

Distribuitorii finali de motorină vor fi obligaţi să afişeze la pompă conţinutul de biocarburant din motorina diesel, în special conţinutul de esteri metilici ai acizilor graşi – FAME.

Începând cu data intrării în vigoare a OUG, va fi permisă aditivarea carburanţilor cu metil-ciclopentadienil tricarbonil-mangan – MMT cu o concentraţie de maximum 6 mg mangan pe litru.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Cea mai cumpărată categorie de produse în 2021, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste ...
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ajung marţi în România 
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ...
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge marţi ...
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
 Ţările NATO au plasat forţe în aşteptare şi au trimis nave şi avioane de luptă pentru a întări apărarea în ...