Diverta estimează pentru acest an afaceri de 13 milioane euro

Reţeaua de librării Diverta estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 13 milioane euro, faţă de 12 milioane de euro în 2012, iar bugetul prevede şi trecerea pe profit în acest an, potrivit datelor prezentate luni de Octavian Radu, fondatorul grupului de firme RTC, din care face parte Diverta.
Economica.net - lun, 27 mai 2013, 11:38
Diverta estimează pentru acest an afaceri de 13 milioane euro

Anul trecut, Diverta a avut afaceri de 12 milioane de euro, în scădere faţă de 17 milioane euro în 2011, arată datele prezentate de Radu la conferinţa „Restructurarea, o măsură de însănătoşire a companiilor”, organizată de Ziarul Financiar.

În prima parte a anului 2010, Diverta a intrat în insolvenţă, având datorii de circa 10 milioane de euro şi credite de investiţii de 8,5 milioane de euro. Compania avea atunci o reţea de 65 de librării. Cifra de afaceri a companiei a fost de 48 milioane de euro în 2008, scăzând la 30 milioane de euro în 2009 şi la 22 milioane de euro în 2010.

„Îmi spune lumea că Diverta merge excelent, însă în realitate sunt mai puţini cumpărători decât în 2008, iar cei care cumpără cumpără la jumătate faţă de acum 5 ani. Dacă s-ar fi păstrat trendul din anii de dinainte de criză am fi ajuns la 60 milioane de euro cifră de afaceri”, a spus Radu.

Întrebat dacă Diverta este profitabilă în prezent, Radu a precizat că depinde de nivelul rulajului, foarte greu de estimat de la o lună la alta.

„Suntem peste buget, iar bugetul este peste linia de zero. Dar nu aş prezenta încă acest caz ca un succes story, trebuie să mai aşteptăm”, a precizat omul de afaceri care în 2008 deţinea afaceri cu un rulaj de 300 milioane de euro. Acum grupul de firme deţinut de Radu generează afaceri de peste 30 milioane de euro, unele dintr firme fiind vândute între timp.

El a arătat că cea mai dureroasă parte a procesului de restructurare a companiei a fost concedierea angajaţilor cu vechime.

„Am schimbat managementul, dar nu că făcuse greşeli, ci că ne-am dat seama că trebuie să închidem magazine, iar cei care le-au deschis erau destul de ataşaţi de oameni, de ceea ce creaseră în acele magazine (…). La toate diviziile am schimbat CEO (directorul executiv, n.r.) cu CFO (directorul financiar, n.r.). Un CFO nu are inimă”, a adăugat Radu.

Omul de afaceri estimează că în 5 ani îşi va achita toate datoriile către bănci, care în prezent se ridică la 27 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
România va participa la programul comun al statelor UE de achiziționare de obuze pentru Ucraina
România va participa la programul comun al statelor UE de achiziționare de obuze pentru Ucraina
Un număr de 17 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, au convenit luni să cumpere în comun muniţii de artilerie în valoare de două miliarde de euro pe care să le......
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, 400 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat ...
Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Emirates Nuclear Energy Corporation, pentru a colabora la dezvoltarea programului de energie nucleară
Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Emirates Nuclear Energy Corporation, pentru a colabora la dezvoltarea programului ...
Companiile Nuclearelectrica și Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) anunță semnarea unui emorandum de înțelegere ...
APIA a început să elibereze adeverințe pentru solicitanții de ajutoare de stat în sectorul creșterii animalelor
APIA a început să elibereze adeverințe pentru solicitanții de ajutoare de stat în sectorul creșterii animalelor
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început eliberarea de adeverinţe pentru solicitanţii ...