1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Jumătate de profit pentru acţionarii SIF Transilvania. Dividend de 1,25 bani / acţiune

SIF Transilvania (SIF3) s-a raliat politicii de dividend a SIF Moldova (SIF2) şi propune acţionarilor alocarea de resurse pentru dividende de 27,3 milioane de lei, mai puţin de jumătate din profitul net de peste 54,8 milioane de lei, înregistrat în 2014.

04 mar, 2015 | | ECONOMICA.net

„Corelat cu obiectivele înscrise în bugetul de venituri şi cheltuieli întocmit pentru exerciţiul financiar 2015 şi cu nivelul lichidităţilor existente şi estimate pentru acest an, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere ale SIF Transilvania (SIF3) propun” ca 49,76% din profitul net nerepartizat să se distribuie sub formă de dividende.

Dividendul brut unitar de 0,0125 lei / acţiune este de doar 55% din cea mai recentă estimare citată de ECONOMICA.NET.

Randamentul dividendului este de doar 4,7% la nivelul de dividend propus de şefii SIF3 şi la preţul de 0,2685 de lei/acţiune SIF3, înregistrat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) miercuri dimineaţă, după apariţia raportului societăţii. Preţul era în scădere cu 1,47%.

„Valoarea propusă pentru dividendul brut cuvenit acţionarilor pentru exerciţiul financiar 2014 ţine seama atât de cerinţa menţinerii remunerării acţionarilor prin distribuirea de dividende, cât şi de cerinţele de consolidare a potenţialului investiţional al societăţii (pentru susţinerea programelor de creştere şi concentrare investiţională, pentru continuarea restructurării portofoliului, pentru asigurarea sustenabilităţii pe termen lung a acţiunilor SIF Transilvania)”, se spune în raportul societăţii.

În acelaşi sens, al păstrării de resurse pentru investiţii, şi şefii SIF Moldova (SIF2) au propus, anterior, alocarea a doar jumătate din profitul net distribuţiei către acţionari, inclusiv prin acţiuni gratuite, ca urmare a  majorării de capitalul social. Astfel, la dispoziţia conducerii SIF2 rămân trei sferturi din profit.

Citeşte şi

Şefii SIF Moldova vor să dea acţiuni gratuite şi dividende, dar să păstreze în „rezerve” 55% din profit

şi

Topul dividendelor pe 2015: SIF-urile revin în vizorul analiştilor 

   

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO