1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Dividende de peste trei ori mai profitabile decât depozitele bancare. La Transelectrica

Transelectrica (TEL) va da un dividend brut de 2,228 lei/acţiune, dacă acţionarul majoritar, statul, va aproba propunerea conducerii companiei. Achiziţia de acţiuni TEL oferă unul dintre cele mai mari randamente de dividend din acest „sezon".

26 mar, 2014 | | ECONOMICA.net
(update 26 mar, 2014 12:19) Acţiunea TEL creşte cu peste 5%
La prânz, acţiunile Transelectrica (TEL) creşteau cu 5,23%, după anunţul distribuirii unor dividende de peste cinci ori mai mari decât cele de anul trecut. Randamentul dividendului scădea, însă, până la 13,5%

Conducerea operatorului magistralelor naţionale de transport al electricităţii, Transelectrica (TEL), a convocat adunarea generală a acţionarilor, propunând un dividend brut de 2,228 lei / acţiune.

Achiziţia acţiunilor TEL la preţul de 15,67 de lei / titlu, înregistrat la închiderea sesiunii de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), duce la un randament brut al dividendului de peste 14,2%.

Randamentul dividendului TEL (raportul dintre dividendul brut şi preţul de achiziţie acţiunii) este de peste trei ori mai mare decât  dobânda medie la depozitele bancare de un an, de circa 4%.

În fapt, profitabilitatea dividendului este şi mai mare având în vedere că acţiunea TEL, cumpărată acum, aduce dividendul cel mai târziu la toamnă, cu câteva luni mai repede decât dobânda.

TEL este considerată o acţiune defensivă, puţin riscantă, veniturile companiei fiind uşor previzibile, căci depinde de tarife reglementate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO