Divizia AMG a Mercedes a prezentat noul roadster SL

Cunoscutul model SL al germanilor de la Mercedes-Benz a fost prezentat în această săptămână cu detalii tehnice dezvoltate de divizia sportivă AMG.
Robert Stan - sâm, 30 oct. 2021, 13:52
Divizia AMG a Mercedes a prezentat noul roadster SL

Concurent important pe piața vehiculelor sportive, noul Mercedes-AMG SL este dotat de divizia sport a grupului Daimler cu plafon retractabil din pânză pentru a îi reduce greutatea, tracțiune integrală și o structură mai rigidă a caroseriei. Nu lipsește un sistem de infotainment specific AMG.

Conform oficialilor Mercedes-AMG, pentru a deveni un vehicul sportiv 100%, modelul SL a fost nevoit să renunțe la hard-top în favoarea unui soft-top. De asemenea, platforma Modular Sports Architecture din aluminiu asigură o rigiditate mai mare cu 18% și, împreună cu un centru de greutate coborât către sol, garantează o dinamică mult îmbunătățită.

Mercedes-AMG SL este echipat cu motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri al diviziei sport, care generează 476 CP sau 585 CP. În varianta de 585 CP, mașina atinge 100 km/h în doar 3,6 secunde, iar viteza maximă este de 315 km/h. Ambele variante sunt dotate, standard, cu tracțiune integrală. În viitor va fi inclus în gamă și un sistem de propulsie hibrid.

Pe lângă un șasiu îmbunătățit și un grup propulsor de top, Mercedes SL se poată lăuda acum cu un sistem de direcție pe toate cele patru roți. În funcție de viteză, roțile din spate se rotesc fie în sens opus, fie în aceeași direcție cu roțile din față pentru a oferi roadsterului o manevrabilitate fără compromisuri.

„Noul SL combină genele sportive ale modelului original cu performanța de condus tipică AMG”, consideră Philipp Schiemer, șeful Mercedes-AMG.

În domeniul tehnologiei, Mercedes-AMG SL include cam tot ce are de oferit producătorul german, inclusiv a doua generație a sistemului de infotainment MBUX care a debutat odată cu Clasa S. Doar că AMG a „piperat” MBUX cu câteva năzbâtii AMG precum „AMG Performance” sau „AMG TRACK PACE”.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...