Divizia de electrice a Grupului Menatwork, cifră de afaceri de 5,4 milioane lei în primul trimestru

Divizia de electrice a Grupului Menatwork a înregistrat o cifră de afaceri de 5,4 milioane lei, în trimestrul unu 2014, aceeaşi valoare din perioada similară a anului 2013, au anunţat, luni, reprezentanţi ai companiei, într-o conferinţă de presă.
Economica.net - lun, 30 iun. 2014, 11:59
Divizia de electrice a Grupului Menatwork, cifră de afaceri de 5,4 milioane lei în primul trimestru

‘În acest an ne dorim să instalăm sisteme de case inteligente cât am instalat în ultimii şase ani. Pentru noi este o performanţă să comercializăm şi să instalăm lunar cinci sisteme domotice, în condiţiile în care, acum patru ani, vindeam un singur sistem pe an’, a arătat Viorel Niculae, directorul diviziei electrice a Menatwork, într-o conferinţă de presă.

Compania a vândut, în primele cinci luni din 2014, sisteme pentru cinci case inteligente pe lună, iar cifra de afaceri pentru semestrul unu este de 360.000 de euro. Pentru 2014 compania are ca ţintă echiparea a peste 60 de case cu sisteme inteligente.

‘Sistemele instalate de noi au o valoare medie de 12.000 de euro, însă am avut şi cereri speciale a căror valoare s-a ridicat la 40.000 de euro’, a precizat Niculae.

Sistemele BY-ME de case inteligente implementate de Menatwork sunt unităţi de software integrat care pot fi instalate în locuinţe şi facilitează controlul digital de pe telefonul mobil, tabletă, prin telecomandă sau ecrane tactile a utilităţilor, energiei electrice, sistemelor de alarmă, aparatelor electrocasnice.

Pentru 2014, compania are ca ţintă echiparea a peste 60 de case cu sisteme inteligente.

‘Estimările se bazează în principal pe acţiunile noastre din ultimii ani. Am investit în cursuri de calificare gratuită pentru instalatorii electrici, recunoscute de toată reţeaua mondială VIMAR. Ne-am confruntat cu lipsa de specialişti în acest domeniu şi am preferat să îi formăm noi. Acum, faptul că avem aceşti specialişti certificaţi, este un criteriu care stă la baza alegerii clientului’, a precizat Viorel Niculae.

Valoarea minimă a unui sistem de casă inteligentă, numit şi sistem domotic, este de 1.200 de euro pentru un apartament de 100 de metri pătraţi, valoarea medie este de 5.000 de euro şi poate ajunge până la 10.000 de euro, în funcţie de elementele pentru care se optează.

Grupul Menatwork, format din 11 firme, este specializat în producţia, comerţul şi montajul materialelor de construcţii şi a început activitatea în România în 1994.

Parcul administrativ şi industrial din Bucureşti se întinde în prezent pe o suprafaţă de 90.000 de metri pătraţi. În fabricile şi reţeaua de distribuţie a grupului lucrează peste 300 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Agriculturii Florin Barbu: Am obţinut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro pentru sectorul vegetal și pentru sectoarele suin și avicol
Ministrul Agriculturii Florin Barbu: Am obţinut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro ...
Fermierii vor primi suma de 100 de euro promisă în sectorul vegetal şi cel zootehnic, odată cu obţinerea unor fonduri suplimentare necesare achitării acestui ajutor, a anunţat, miercuri,......
Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand (P)
Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand (P)
Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate ...
Premier Restaurants România va deschide șapte restaurante McDonald’s în România în 2024
Premier Restaurants România va deschide șapte restaurante McDonald’s în România în 2024
Premier Restaurants România, operatorul restaurantelor McDonald's de pe piața locală, are în plan deschiderea a șapte ...
Delgaz Grid a investit, anul trecut, peste 874 milioane de lei în reţelele de distribuţie din România
Delgaz Grid a investit, anul trecut, peste 874 milioane de lei în reţelele de distribuţie din România
Investiţiile realizate în România de compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON, au depăşit, anul trecut, 177 milioane ...