1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Divizia din Turcia a ajutat NBG să obţină al doilea profit trimestrial consecutiv

National Bank of Greece (NBG) a raportat profit pentru al doilea trimestru consecutiv, datorită câştigurilor solide înregistrate la divizia sa din Turcia, Finansbank, a costurilor de finanţare mai scăzute şi a reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante, transmite Reuters.

25 mai, 2013 | Agerpres

În perioada ianuarie-martie 2013, cel mai mare grup bancar elen a înregistrat un profit net de 27 milioane de euro (34,9 milioane de dolari), comparativ cu o pierdere de 731 milioane de euro în perioada similară din 2012. Profitul Finansbank a crescut cu 23%, la 155 milioane de euro.

O încetinire a noilor credite neperformante a dus la o scădere cu 15% a provizioanelor în primul trimestru, la 428 milioane de euro, de la 505 milioane de euro în perioada similară din 2012.

Luna trecută, adunarea generală a acţionarilor National Bank of Greece a aprobat planul de recapitalizare cu 9,756 miliarde de euro, dintre care până la 12% ar urma să vină din sectorul privat.

Primele patru bănci din Grecia, National Bank of Greece, Alpha, Eurobank şi Piraeus, au nevoie de 27,5 miliarde de euro pentru majorarea capitalului. Însă, pentru a nu trece sub controlul statului, cele patru bănci trebuie să obţină de la investitorii privaţi cel puţin 10% din recapitalizarea totală.

Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România: National Bank of Greece (NBG), acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank, care controlează Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank (fosta Mindbank).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO