Divizia Ford Model e din Europa are, de astăzi, director general

După ce Ted Cannis a fost numit director al diviziei de vehicule comerciale Ford Pro la începutul lui mai, astăzi Martin Sander a devenit șef al diviziei de vehicule electrice Model e.
Robert Stan - mie, 01 iun. 2022, 11:45
Divizia Ford Model e din Europa are, de astăzi, director general

Începând cu 1 iunie 2022 Martin Sander devine director general al diviziei Ford Model e pentru Europa.

Ford Model e, noua divizie globală a companiei americane, a fost lansată la începutul acestui an cu scopul de a accelera transformarea activităților sale globale de automobile. În rolul său rol, Martin Sander, va conduce dezvoltarea de vehicule electrice, precum și cea de software, tehnologii și servicii pentru vehicule conectate.

Conform Ford, „acest lucru subliniază angajamentul companiei de a accelera electrificarea gamei sale europene de produse pentru a atinge zero emisii pentru toate vânzările de vehicule din Europa și o amprentă neutră de carbon pentru fabricile sale, logistică și furnizori până în 2035”.

De asemena, Stuart Rowley, președintele Ford Europa a declarat că în viitor compania va dezvolta „vehicule iconice, complet electrificate și conectate pentru clienții noștri și vom crea o experiență de vânzări digitale. Martin Sander este un lider foarte experimentat. El și echipa sa vor conduce și vor accelera implementarea acestor planuri”.

Martin Sander a fost, de asemenea, numit președinte al consiliului de administrație al Ford-Werke GmbH din Germania. El va conduce divizia sa de la Köln, sediul unității Ford Model e din Europa și Ford din Germania.

Ford a anunțat recent planuri de a vinde nouă vehicule complet electrice până în 2024 și de a crește investițiile în Centrul de Electrificare din Köln la două miliarde de dolari. Începând de anul viitor Ford va produce primul său vehicul de pasageri complet electric de volum pentru Europa, la Köln.

Anterior, Sander a fost director general al diviziei de vehicule pentru pasageri a Ford Europa și președinte al consiliului de administrație al Ford-Werke GmbH.

Martin Sander s-a alăturat Ford după o carieră de 25 de ani în grupul Volkswagen, acolo unde a deținut diverse poziții de conducere în America de Nord, Regatul Unit și Europa, iar cel mai recent a fost vicepreședinte senior al vânzărilor, Audi AG în Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...