Divizia Scule electrice Bosch plănuiește ca până în 2030 să ajungă la vânzări cel puțin duble. În 2022, unitatea a realizat venituri de 5,9 miliarde de euro

După o serie de ani cu rezultate financiare record, divizia de Scule electrice Bosch și-a sporit volumul vânzărilor în 2022 cu 3%, ajungând la 5,9 miliarde de euro, pe fondul unui mediu economic dificil, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mar, 09 mai 2023, 17:45
Divizia Scule electrice Bosch plănuiește ca până în 2030 să ajungă la vânzări cel puțin duble. În 2022, unitatea a realizat venituri de 5,9 miliarde de euro

„În ciuda creșterilor masive ale costurilor, în special la materiale și logistică, și a unei situații tensionate a veniturilor, am reușit să ne dezvoltăm și mai mult afacerea”, a declarat Henk Becker, președintele diviziei Scule electrice Bosch.

„În același timp privim către viitor: intenționăm să dublăm vânzările diviziei Scule electrice Bosch până la finalul acestui deceniu.”

Compania a investit anul trecut peste 300 de milioane de euro în dezvoltarea viitoare a lanțului valoric și a portofoliului de produse. Inițiativele au inclus, de exemplu, extinderea activității puternice din domeniul accesoriilor, proiecte de infrastructură pentru mărirea capacității și extinderea în continuare a celor două sisteme de baterii de 18 V de mărci multiple ale companiei: Alianța AmpShare pentru profesioniștii din comerț și industrie și Alianța Power for All, cu aplicații pentru casă și în jurul casei.

Ca parte a strategiei sale de dezvoltare, Bosch intenționează să achiziționeze un pachet de aproximativ 12% din Husqvarna AB pentru a-și extinde cooperarea cu mai multe mărci de baterii. Compania suedeză cu tradiție îndelungată comercializează, pe lângă Husqvarna, și alte mărci de succes, precum Gardena și Flymo. Pentru utilizatorii care se bazează pe tehnologia bateriilor Bosch pentru alimentarea diferitelor scule având producători diferiți, extinderea alianțelor în materie de baterii înseamnă că se pot aștepta la o gamă și mai largă de aplicații.

Volumul investițiilor cu nouă cifre asigură succesul pe termen lung

„Într-un mediu care rămâne plin de provocări, facem investiții strategice pentru a asigura oportunități de dezvoltare la nivel mondial și pentru a ne consolida prezența internațională”, spune Becker.

Anul acesta, compania plănuiește să investească din nou o sumă de nouă cifre. Una dintre zonele sale de interes este America de Nord, care reprezintă mai mult de 40% din piața sculelor electrice la nivel mondial. Prin extinderea portofoliului de produse pentru a satisface în mod optim nevoile utilizatorilor din America de Nord și extinzându-și activitățile de marketing și structurile de vânzare, divizia Scule electrice Bosch intenționează să-și sporească atractivitatea în rândul publicului țintă existent și să se extindă în noi segmente.

 

Dezvoltare sustenabilă: colaborarea cu WWF Germania accelerează transformarea

Compania este hotărâtă, de asemenea, să continue să pună accent pe sustenabilitate.

„Credem că afacerile și responsabilitatea merg mână în mână. Prin acest parteneriat pe termen lung cu WWF Germania, mergem mai departe cu angajamentul față de sustenabilitate și ne accelerăm transformarea”, subliniază Becker.

Divizia Scule electrice Bosch a lucrat constant în ultimii ani pentru a-și reduce amprenta asupra mediului și a lansat deja proiecte de reducere a emisiilor de CO2 și de conservare a resurselor, în conformitate cu obiectivele privind sustenabilitatea ale Grupului Bosch. Din 2020, toate diviziile Grupului Bosch sunt neutre din punct de vedere climatic (Obiectivul 1 și 2), ceea ce înseamnă că nu includ nicio unitate la nivel mondial care să aibă amprentă de carbon în momentul de față. Compania a definit patru pârghii pentru atingerea cu succes a neutralității climatice: îmbunătățirea eficienței energetice, generarea unei cantități mai mari de energie din surse regenerabile, extinderea achiziției de electricitate verde și, ca ultimă soluție, compensarea emisiilor inevitabile de CO₂ prin credite de carbon.

În plus, divizia Scule electrice Bosch va urmări fără încetare reducerea emisiilor din amonte și din aval (Obiectivul 3) până la nivelul produsului, cu scopul de a reduce până în 2030 cifrele cu cel puțin 15% față de valoarea de referință din 2018. WWF Germania va colabora îndeaproape cu această divizie și își va aduce contribuția cu expertiza sa prin consultanță pe subiecte cum ar fi dezvoltarea în continuare a strategiei cu privire la climă și ambalaje.

O altă sarcină majoră a colaborării, care urmează să dureze cel puțin cinci ani, include formarea și creșterea gradului de conștientizare a angajaților companiei, astfel încât aceștia să poată participa și contribui la transformarea sustenabilă a companiei. În același timp, divizia Scule electrice Bosch va sprijini WWF Germania în proiecte de conservare a naturii și va ajuta pentru finanțarea proiectelor din Asia pentru a accelera schimbarea necesară urgent în lumina crizei actuale legate de climă și biodiversitate. Datorită acestui parteneriat, divizia Scule electrice Bosch devine un pionier în domeniul său de activitate.

 

Gama completă de instrumente de măsură pentru bricolaj este acum mai sustenabilă decât niciodată

„Lucrăm fără încetare pentru a face întregul nostru portofoliu de produse mai sustenabil. Cunoștințele pe care le-am dobândit până acum, de exemplu cu privire la oportunitățile și limitările materialelor reciclate, continuă să fie utilizate în procesele și producția noastră”, subliniază Becker.

Prin lansarea ediției DIY a întregului portofoliu de instrumente de măsură, divizia Scule electrice Bosch face un mare pas înainte cu privire la obiectivele sale de sustenabilitate: începând din toamna lui 2023, vor fi disponibile 23 de instrumente de măsură noi și îmbunătățite, împreună cu accesoriile și ambalajele aferente, toate prezentând un nou concept de sustenabilitate și fiind produse cu cât mai mult material reciclat posibil. Compania a analizat întregul lanț valoric pentru a identifica modalități de a economisi materiale, în special material plastic, și le-a înlocuit cu componente mai ecologice. Multe lecții au fost luate din dezvoltarea dispozitivului Quigo Green, primul instrument de măsură al companiei care a reprezentat un concept de produs sustenabil.

„Ne uităm întotdeauna la întregul lanț valoric, deoarece chiar și schimbările aparent mici se însumează pentru a avea un impact mare! Obiectivul nostru este să fim un model pentru industrie și să-i motivăm pe toți să-și aducă contribuția pentru un mediu de viață mai bun.”

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...