Divizia spaniolă Cupra a grupului Volkswagen a prezentat noi interpretări pentru Formentor și Leon

Derivată din mai cunoscuta marcă SEAT, Cupra a prezentat în premieră mondială versiuni modificate ale modelelor Formentor și Leon.
Robert Stan - sâm, 04 mai 2024, 13:20
Divizia spaniolă Cupra a grupului Volkswagen a prezentat noi interpretări pentru Formentor și Leon

Marca spaniolă Cupra, parte a grupului Volkswagen, a actualizat cele mai populare două ale sale modele cu grile noi și sisteme de propulsie mai puternice și baterii mai mari pentru versiunile PHEV.

Grație acestor modificări aferente unui facelift și nu unei noi generații, Cupra speră să crească vânzările acestor două modele cu aproximativ 15%.

Cupra Formentor, SUV compact cu alură sportivă, a fost lansat în 2020, iar anul trecut a avut vânzări globale de aproximativ 120.000 de unități. Adică mai mult de jumătate din vânzările totale ale mărcii Cupra de aproximativ 230.000 de unități.

Modelul Leon, un hatchback compact și agresiv a fost comercializat în 2023 în circa 55.000 de unități.

Conform lui Sven Schuwirt, director operațional al Cupra, acest facelift – care include o redesenare a grilei ambelor modele pentru a deveni mai agresive, ecrane tactile centrale mai mari și îmbunătățiri ale grupurilor propulsoare – vizează depășirea unui prag 200.000 de unități vândute, cumulat pentru ambele modele.

Totodată, Wayne Griffifths, directorul general al mărcilor SEAT și Cupra, a declarat la premiera mondială de la Madrid că vânzările globale ale Cupra din primul trimestru au depășit 56.000 de unități, reprezentând un record un record pentru cel mai nou brand din portofoliul grupului german Volkswagen.

În Europa, Cupra a înregistrat vânzări de 49.639 de unități în primul trimestru din acest an, în creștere cu 26% față de aceeași perioadă din 2023. În același timp, vânzările mărcii-soră SEAT au rămas stabile – 69.368 în primul trimestru din 2024, față de 68.073 în ianuarie -martie 2023.

Tot în cadrul evenimentului de la Madrid, oficialii Cupra a anunțat crearea Cupra Design, un departament de design de sine stătător care va lucra cu „companiile care se conectează cu filosofia mărcii și care doresc să încorporeze stilul Cupra în propriile mărci”.

Actualizările tehnice pentru Formentor și Leon sunt similare cu cele anunțate de marca Volkswagen pentru hatchback-ul compact Golf. Acestea includ o baterie mai mare pentru versiunile hibride plug-in – 19,7 kW, față de 13 kW – care asigură o autonomie exclusiv electrică de 100 km și un motor alimentat cu benzină, de 2.0 litri, cu patru cilindri și 329 CP disponibil pentru varianta break a Leon și pentru Formentor. Același motor este utilizat la modelele Audi S3 și Volkswagen Golf R.

Pe lângă aceste două modele facelift, Cupra va lansa trei noi vehicule până la sfârșitul anului viitor. În luna iunie vor începe vânzările pentru Tavascan, un SUV electric de dimensiuni medii construit în China. Acesta va fi urmat, în al treilea trimestru al acestui an, de crossoverul Terramar care va fi construit la fabrica Audi din Ungaria alături de modelul Q3. La sfârșitul anului 2025 Cupra va dezvălui Raval, un hatchback electric de mici dimensiuni care va ajunge pe piață în prima jumătate a anului 2026.

Te-ar mai putea interesa și
Metroul de Cluj „pleacă la drum”: Lucrările încep cel târziu în luna iunie, din Florești – Emil Boc
Metroul de Cluj „pleacă la drum”: Lucrările încep cel târziu în luna iunie, din Florești – Emil Boc
Lucrările de execuție la Magistrala I de metrou din Cluj - Napoca vor începe din luna mai, cel târziu luna iunie, a declarat vineri primarul orașului din Ardeal, Emil Boc. De asemenea, potrivit......
Noul pod rutier peste Dâmbovița, construit de Primăria Sectorului 3, va fi gata în trei luni – Robert Negoiță
Noul pod rutier peste Dâmbovița, construit de Primăria Sectorului 3, va fi gata în trei luni – Robert Negoiță
Lucrările la noul pod rutier peste Dâmbovița, începute recent de către Primăria Sectorului 3, vor fi finalizate în ...
Afacerile Pepco în România au trecut de pragul de 500 de milioane de euro anul trecut. Profitul s-a dublat
Afacerile Pepco în România au trecut de pragul de 500 de milioane de euro anul trecut. Profitul s-a dublat
Discounterul polonez de modă Pepco a înregistrat o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro anul trecut pe piața ...
Canalul Dunăre – București: A fost depusă solicitarea pentru Acordul de Mediu. Propunerea lui Burduja pentru Portul București
Canalul Dunăre – București: A fost depusă solicitarea pentru Acordul de Mediu. Propunerea lui Burduja pentru Portul ...
Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a anunțat că a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de ...