1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

News

DNA cere condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza"

Procurorul DNA a cerut luni Completului de cinci judecători de la instanţa supremă condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", a Alinei Ciul la doi ani cu executare, iar a lui Victor Piţurcă, Teia Sponte şi Radu Marino la câte doi ani cu suspendare.

27 mai, 2013 | Mediafax

Reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) le-a spus celor cinci magistraţi din completul care judecă recursul în dosarul "Valiza" că instanţa de fond a aplicat greşit legea şi i-a achitat greşit pe Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă şi Radu Gheorghe Marino.

Procurorul a precizat că toate condiţiile privind existenţa infracţiunii au fost dovedite, astfel că instanţa trebuia să dispună o condamnare.

El a cerut instanţei condamnarea în recurs a inculpaţilor din dosarul "Valiza" la pedepse de închisoare, având în vedere calitatea acestora, notorietatea faptelor şi modul de săvârşire a acestora.

Procurorul a solicitat condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare pentru dare de mită şi doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri, contopirea pedepselor şi executarea de către finanţatorul FC Steaua a celei mai mari pedepse, de patru ani de închisoare.

Totodată, acesta a cerut instanţei ca la individualizarea pedepselor să aibă în vedere că Gigi Becali "a corupt jucătorii a două echipe cu sume mari, exorbitante" şi apoi a încercat mascarea faptelor sale.

"Aveţi în vedere atitudinea sa în sala de judecată, dar şi în afara ei. Gigi Becali este un personaj pentru care legea nu există. Aveţi în vedere târgurile propuse procuroilor şi injuriile aduse judecătorilor", a mai spus procurorul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO