UniCredit vine depozite cu dobânzi ce cresc până la 6% la euro şi 8,25% la lei

UniCredit Ţiriac Bank a venit pe piaţă cu două produse de economisire pe termen lung. Dobânzile cresc până la 8,25% pe la depozitele în lei după 16 luni de economisire, în timp ce la euro ajung până la 6,1%.
Mihai Banita - joi, 20 sept. 2012, 13:27
UniCredit vine depozite cu dobânzi ce cresc până la 6% la euro şi 8,25% la lei

Bonus Plus este un depozit pe termen de 8 luni, cu două posibilităţi de prelungire automată, cu plata dobânzii la fiecare 8 luni şi cu bonus consistent de dobândă pentru a treia perioada a depozitului.

Rata dobânzii este fixă, stabilită de la începutul contractului pentru toate cele 3 perioade ale depozitului. În primele 8 luni şi următoarele 8, dobânda este de câte 5,25% pe an. Apoi, pentru ultimele 8 luni ale contractului, dobânda creşte la la 8,25%. Dobânda se varsă în contul curent al clientului după fiecare aniversare, adică după fiecare 8 luni şi nu se capitalizează.

În cazul depozitelor Bonus Plus în euro, dobânda iniţială este 3,10% pe an, valabilă pentru primele două perioade, urmând ca, pentru ultimul interval, aceasta să ajungă la 6,10% pe an. Pentru depozitul în dolari americani dobânda este de 2% pe an în primele 16 luni, urmând să ajungă la 5% în ultimele 8 luni.

Bogdan Spuză, director Marketing & Segmente în cadrul Diviziei Retail a UniCredit Ţiriac Bank, spune că perioada de economisire de 2 ani este cea mai des aleasă de către clienţii care aleg să economisească pe termen mai lung – banca are şi depozite pe 7 ani. De altfel, spune acesta, ponderea depozitelor pe termen lung (peste 6 luni) a crescut în portofoliul băncii de 9% în decembrie 2008 la 41% în septembrie 2012. Clienţii care aleg să economisească pe termen mai lung aleg deobicei să o facă în valută, în special euro. Spuză spune că aceştia se tem de o eventuală devalorizare a leului.

Cei care vor să pună banii într-un astfel de depozit trebuie să aibă o sumă minimă consistentă: 50.000 de lei, 10.000 de euro sau 12.500 de dolari. De altfel, potrivit lui Bogdan Spuză, clienţii vizaţi pentru astfel de depozite sunt ci cu venituri peste medie.

Cei de la UniCredit se aşteaptă ca dobânzile să rămână mici în următorii ani. Datele din piaţă arată că dobânzile de pe piaţa interbancară europeană ar putea creşte cu doar 1% în următorii doi ani.

Pentru Bonus Plus, banca nu percepe comisioane pentru deschidere, mentenanţă sau de închidere. De asemenea, clientul nu plăteste niciun comision la retragerea sumei din depozit, în numerar, în ziua scadenţei, în oricare dintre sucursalele/la casieriile UniCredit Ţiriac Bank.

Al doilea produs lansat este un depozit cu scadenţe multiple şi dobândă crescătoare. Multi Depo este un depozit pe 4 ani, disponibil doar în euro şi dolari. Depozitul are trei aniversări intermediare, în fiecare an, în aceeaşi zi cu data constituirii depozitului. Depozitul poate fi desfiinţat la oricare dintre aceste aniversări, cu plata dobânzii.

Rata dobânzii este crescătoare în fiecare an şi este aplicată întregii perioade, de la constituire până la ultima aniversare. Capitalizarea se realizează la finalul depozitului. Rata dobânzii creşte, cu fiecare aniversare, de la 3,75% pentru primul an, până la 4,50% pe an pentru depozitul de 4 ani, în euro. La cele în dolari, dobânda poate ajunge la 3,75%.

În cazul în care desfiinţarea intervine în afara zilelor de aniversare, clientul beneficiază în continuare de o rată a dobânzii specială, semnificativ mai mare decât cea de cont curent: 2% pe an pentru euro şi 1,50% pentru dolari).

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...