1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

News

Dobre: Guvernul va primi o informare în domeniul agriculturii, pe fondul secetei prelungite

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a afirmat, luni, că Guvernul va primi o informare în domeniul agriculturii, având în vedere că se preconizează o perioadă de secetă accentuată.

23 iul, 2012 | Mediafax

"Am mai stabilit să pregătim o informare pentru Guvern, pentru domnul prim-ministru, legat de perspectiva următoare, în special în domeniul agriculturii, pentru că se preconizează o perioadă de secetă accentuată", a declarat Victor Paul Dobre, luni, după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe de altă parte, el a spus că sunt o serie de probleme legate de alimentarea cu apă potabilă.

Dobre a precizat că două municipii - Adjud şi Lugoj - se confruntă cu restricţii privind alimentarea cu apă potabilă, iar alte 14 oraşe mai mici, în special pe zona Moldovei, au astfel de restricţii între 4 şi 16 ore.

"Am stabilit ca pentru aceste localităţi şi prefecturile şi primăriile şi inspectoratele judeţene de situaţii de urgenţă să asigure distribuţia apei în perioade de restricţie sau de avarie cu mijloacele noastre, cu posibilităţile noastre", a afirmat Dobre.

În altă ordine de idei, el a precizat că marţi va avea loc o reuniune a Comitetului tehnic de organizare a referendumului, urmată de o videoconferinţă cu prefecţii judeţelor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO