Documente vizând Hidroelectrica semnate de foştii miniştri Videanu şi Ariton, făcute publice

Guvernul a dat publicităţii joi o serie de documente semnate de foştii miniştri ai Economiei, Adriean Videanu şi Ion Ariton, referitor la Hidroelectrica, menţionate în Raportul Corpului de Control al Primului-ministru.
Economica.net - joi, 21 mart. 2013, 15:09
Documente vizând Hidroelectrica semnate de foştii miniştri Videanu şi Ariton, făcute publice

Între documentele făcute publice se numără un memorandum vizând „aprobarea achiziţionării de către SC Hidroelectrica a unei cantităţi de energie electrică corespunzătoare unei puteri medii orare de până la 400 MW de la Rovinari SA în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2009”; o notă privind încheierea şi derularea unui contract de vânzare-cumpărare a energie electrice între CE Craiova şi Hidroelectrica SA; o notă privind ajustarea preţurilor din contractele de vânzare cumpărare a energie electrice dintre Hidroelectrica şi Termoelectrica SA-CET Petroşani-grup nr. 4/SC Electrocentrale Deva în calitate de vânzători.

Vezi aici documentele

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara că în ziua următoare Executivul va pune la dispoziţie documente semnate de miniştri din fosta guvernare democrat-liberală care ar putea să susţină suspiciunile de abuz în serviciu.

„Cu totul de acord, mâine punem la dispoziţie nu doar concluziile. Astăzi aţi avut concluziile? Mâine punem la dispoziţie – nu cred că e ceva ilegal în asta – toate documentele din dosar. Cu mare drag”, a afirmat Ponta, la România TV.

Răspunsul său a venit după ce Adriean Videanu, preşedinte interimar al PDL Bucureşti şi fost ministru al Economiei, i-a solicitat să prezinte documente semnate de el care ar putea să susţină suspiciunile de abuz în serviciu.

Primul-ministru a declarat miercuri că, potrivit raportului Corpului de Control, care urmează să fie trimis la DNA, sub semnătura fostului ministru al Economiei Adriean Videanu Hidroelectrica şi bugetul României au fost prejudiciate cu sute de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr de conturi de salariu gestionate, prezintă cele mai importnate cinci......
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, sâmbătă, în Bucureşti, la 16,1 cazuri la mia de locuitori, ...