Doi antreprenori români au deschis OPES Family Office, prima companie independentă locală de consultanță în wealth management

Leonard Leca (foto dreapta), investitor activ și fost CFO al Grupului Țiriac Holdings, alături de Călin Nechifor (foto stânga), consultant cu 20 de ani de experiență în sectorul financiar bancar (piața de capital) din Londra și București, au anunțat vineri că lansează OPES Family Office, prima companie independentă de consultanță în wealth management din România.
Ion Dobreanu - vin, 27 mai 2022, 16:52
Doi antreprenori români au deschis OPES Family Office, prima companie independentă locală de consultanță în wealth management

Cei doi vizează extinderea la nivel internațional. Leonard Leca are rolul de Co-Fondator/Business Angel, mizând pe dezvoltarea conceptului de „wealth preservation”, un serviciu din ce în ce mai solicitat în România.

Wealth managementul este un serviciu de consultanță financiară și de investiții, care răspunde nevoii în creștere a clienților individuali și familiilor cu potențial financiar ridicat (high – net – worth) de a-și administra și crește averile prin metode financiare corecte și rentabile. Serviciul se concentrează pe consultanță în managementul portofoliului deținut de client, cu expunere pe diferite clase de active (investiții financiare, artă, real estate, start-ups etc.) având un nivel de risc scăzut sau mediu.

Consultanții OPES Family Office au abilitatea de a livra clienților o gamă complexă de produse și servicii, de la instrumente de investiții financiare (acțiuni, obligațiuni, titluri de stat etc.), la deschideri de conturi bancare la partenerii din străinatate, servicii de contabilitate şi fiscalitate.

Compania este specializată și pe consultanță în investiții strategice (start-ups, obiecte de artă etc.), dar nu numai. Totodată, firma oferă sprijin investitorilor în vederea obținerii cetățeniei în diferite țări de pe glob.

Compania targhetează clienţi cu lichidități de minim 250.000 de euro. Până la finalul anului, biroul şi-a propus să atingă pragul de aproximativ 100 de clienţi, însemnând o valoare totală a portofoliilor administrate de circa 20 de milioane de euro.

„Conceptul de wealth management se referă, în esență, la protejarea activelor familiale de efectele inflației, schimbări fiscale majore sau de scăderile abrupte de pe piețele internaționale. Există din ce în ce mai multe persoane educate financiar, care doresc să își valorifice pe termen mediu sau lung economiile, spre beneficiul lor, dar și al generațiilor viitoare. Prin Opes Family Office, aceștia au acces nu doar la o gamă exclusivistă de servicii, ci și la partea de consultanță personalizată, care este mai puțin prezentă pe piața din România. Astfel, în modelul nostru de business, interesele clientului sunt cele care primează. Noi reprezentăm clientul în fața partenerilor – bănci, brokeri, consultanți, fonduri, etc. – și ne asigurăm că primește cele mai bune produse și servicii financiare pentru prezervarea averii și creșterea activelor, conform profilului său de risc. Succesul acestui proiect are la bază echipa de profesioniști pe care ne dorim să o integrăm în companie, în viitorul apropiat. Primul care s-a alăturat echipei este Andrei Pană, după o lungă experiență la Țiriac Holdings, unde a ocupat funcția de Head of Treasury”, a declarat Calin Nechifor, Managing Partner al OPES Family Office.

Călin Nechifor este consultant cu 20 de ani de experienţă în domeniul bancar (piaţa de capital) autorizat și acreditat de Autoritatatea de Supraveghere Financiară (A.S.F) din Bucureşti. Acesta a revenit în România după un deceniu petrecut în Marea Britanie, unde a activat ca wealth manager pentru milionari din întreaga lume, inclusiv pentru clienţi români. Anterior înfiinţării propriei firme de consultanţă, acesta a ocupat poziţia de Senior Partner în cadrul companiei Clear Capital Markets, din Marea Britanie.

„Ca investitor și co-fondator, am în vedere companii care au potenţialul de a inova. Cred că OPES Family Office va avea un rol central în dezvoltarea pieței locale de wealth management, deoarece clienţii români sunt interesaţi să acceseze alternative mai rentabile și mai variate de plasare a capitalului faţă de clasicele depozite bancare. Un profesionist precum Călin, care deţine o expertiză solidă în domeniu, împreună cu echipa OPES îi poate îndruma şi educa în această direcţie, totodată oferindu-le instrumente financiare potrivite”, a adaugat Leonard Leca, Co-Founder al OPES Family Office.

Leonard Leca este investitor activ şi un executiv cu peste 25 de ani de experienţă financiară. Acesta a deținut funcții de conducere la Țiriac Holding, A&D Pharma și La Fântâna și, de asemenea, ca membru al Consiliilor de Supraveghere pentru Unicredit Țiriac Bank, Allianz Țiriac Asigurări. Ca business angel, are la activ investiţii în afaceri precum One United Properties, Holde Agri Invest, Early Game Ventures, Homing Properties, Druid, Mobilo Finance, SeedBlink, easySales Romania, Finqware etc.

Procesul de deschidere a contului implică două etape. În prima fază, consultantul identifică nevoile, economiile şi obiectivele financiare ale clientului, precum și profilul de risc al acestuia. Pe baza acestei analize, wealth manager-ul conturează partea de investment & estate planing – o strategie personalizată de investiție și administrare a activelor pe termen mediu sau lung, precum și de transferare a averii generaţiilor următoare, într-un mod responsabil şi eficient din punct de vedere fiscal.

Despre Opes Family Office

Înfiinţată în 2022, cu sediul în Bucureşti (Bd. Primăverii, sector 1), Opes Family Office este prima companie independentă de consultanță și wealth management din România. Aceasta oferă familiilor şi persoanelor cu potenţial financiar ridicat acces la servicii şi produse exclusiviste şi consiliere privind prezervarea, creşterea şi transferul averii într-un mod responsabil şi eficient din punct de vedere fiscal, în beneficiul clienţilor şi al generaţiilor viitoare. Gama de servicii include: investment & estate planning, servicii financiare (private banking, treasury&corporate, offshore&trust accounts), servicii legale, precum şi produse de investiţii strategice (M&A, private equity, start-ups, art&luxury, structured products etc.).

 

Te-ar mai putea interesa și
Vodafone lansează platforma EasyTech cu noi game de produse IoT și gadgeturi, iar clienții vor beneficia și de servicii precum buyback sau plata în rate
Vodafone lansează platforma EasyTech cu noi game de produse IoT și gadgeturi, iar clienții vor beneficia și de servicii ...
Vodafone lansează platforma comercială EasyTech, care aduce o gamă extinsă de produse atât în magazinul online, cât și în magazinele fizice, cu noi dispozitive, de la electronice și......
România se grăbește să stocheze gaze. Jumătate din producția internă de acum se înmagazinează
România se grăbește să stocheze gaze. Jumătate din producția internă de acum se înmagazinează
Astăzi, se înmagazinează pentru iarnă jumătate din producția internă de gaze a țării, în condițiile în care gradul ...
O nouă creştere, noi recorduri pentru ROBOR – 5.07.2022
O nouă creştere, noi recorduri pentru ROBOR – 5.07.2022
ROBOR creşte şi marţi, 5 iulie 2022, şi atinge noi recorduri.
CFR Călători, despre căldura din trenuri: Instalațiile de climatizare nu mai pot funcționa optim la peste 35°C
CFR Călători, despre căldura din trenuri: Instalațiile de climatizare nu mai pot funcționa optim la peste 35°C
CFR Călători a anunțat marți că instalațiile de climatizare din trenuri nu mai pot atinge valorile de regim optim de ...