Doi foşti directori executivi ai Astra au preluat conducerea Carpatica Asig

Doi foşti directori executivi ai Astra Asigurări, Marian Mîrzac şi Cosmin Angheluţă, au fost numiţi director general şi director general adjunct ai Carpatica Asig, înlocuindu-i pe Mariana Flucuş şi Mihaela Popelca, a anunţat compania.
Economica.net - mie, 16 mai 2012, 11:20
Doi foşti directori executivi ai Astra au preluat conducerea Carpatica Asig

Mîrzac a fost director economic al Astra Asigurări în perioada 2002 – 2007, iar Angheluţă a ocupat până săptămâna trecută funcţia de director Departament Brokeri, Bancassurance şi Leasing în cadrul liderului pieţei de profil. El va fi responsabil cu partea de vânzări la Carpatica Asig.

Cei doi îşi vor exercita atribuţiile după avizarea de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, se arată într-un comunicat al asigurătorului.

„Decizia a venit ca o consecinţă a dorinţei de a fructifica pe deplin oportunităţile de dezvoltare ale companiei, prin îmbunătăţirea serviciilor acordate clienţilor şi a relaţiilor de colaborare cu partenerii noştri, obiective pentru atingerea cărora noua echipă de management are competenţele şi abilităţile necesare, validate de piaţa asigurărilor” a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig, Adela Abrudan.

Ea l-a înlocuit pe Ilie Carabulea, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justitie l-a condamnat definitiv pe acesta printr-o sentinţă pronunţată la 25 aprilie.

Cu un mandat de trei ani, noua echipă de management are ca obiective principale dobândirea unei poziţii de top în piaţa de asigurări din Romania, creşterea cotei de piaţă şi dezvoltarea echipei de vânzări.

Compania şi-a propus pentru anul în curs o creştere a primelor brute subscrise de 25%, după ce indicatorul a scăzut în 2011 cu circa 30% şi a ajuns la puţin peste 200 milioane de lei.

Carpatica Asig şi-a început activitatea în 1996 sub denumirea ASA Asigurări Atlassib şi practică numai asigurări generale.

Capitalul social se ridică la 20,8 milioane de lei, controlat de Atlassib Sibiu – 92,42%, Transcar Sibiu – 6,97%, Corneliu Tănase – 0,08% şi Aurel Albu – 0,53%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Compania are la nivel naţional peste 90 de unităţi, colaborează cu peste peste 5.000 de intermediari şi practică doar asigurări generale (non-viaţă).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...