1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Doi regi misterioşi ai asfaltului îşi dispută centurile de pe Valea Prahovei

Compania de Drumuri a declarat în sfârşit câştigătorii licitaţiilor pentru centurile de pe cel mai aglomerat drum turistic din ţară, lansate în urmă cu doi ani. Numai că asocierea desemnată să construiască Centura Comarnic a fost contestată de către cea care a câştigat Centura Buşteni şi invers, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii CNAIR.

01 sep, 2017 | ECONOMICA.net

Noii regi ai asfaltului îşi pun beţe în roate. Lupta pentru construirea centurilor Comarnic şi Buşteni, scoase la licitaţie în toamna lui 2015, se dă acum între două asocieri conduse de firme româneşti puţin cunoscute.

Disputa pentru Centura Comarnic a ajuns în instanţă

Pentru contractul de "proiectare şi executie Varianta de Ocolire Comarnic : Obiectiv 1: km 0+000-km 2+850", au fost depuse opt oferte, valoarea estimată a acestuia fiind de 22 milioane de lei.

În prima parte a anului, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a declarat câstigătoare oferta asocierii Next Level Europe SRL – Eurostrade SRL – Groma Societa di Ingegneria în cadrul licitaţiei pentru construirea a circa trei kilometri din Centura Comarnic.

Rezultatul procedurii a fost însă contestat pe 8 iunie de către Alpenside, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Pe 30 iunie, CNSC a respins contestaţia Alpenside, dar această firmă a formulat apoi recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Asocierea declarată câştigătoare a oferit cel mai mic preţ, respectiv 17,05 milioane de lei, pentru construirea celor trei kilometri ai Centurii Comarnic, în vreme ce asocierea Alpenside – Eurocerad International s-a situat pe locul 5, cu o ofertă de 20,09 milioane de lei.

Disputa pentru Centura Buşteni abia începe

Dacă disputa pentru Centura Comarnic urmează să fie soluţionată la Curtea de Apel Bucureşti, cea pentru Centura Buşteni abia începe.

Pentru contractul de "proiectare si execuţie Varianta de Ocolire Buşteni: Obiectiv 1 Buşteni Sud km 0+000-km 1+020", au fost depuse nouă oferte, valoarea estimată a acestuia fiind de 17,9 milioane de lei.

În cazul Centurii Buşteni, CNAIR a declarat câştigătoare oferta Asocierii Alpenside – Eurocerad International. Pe 16 august, rivalul de la Centura Comarnic, Next Level Europe SRL, a depus însă contestaţie.

Şi în cazul licitaţiei pentru construiea a 1 km din Centura Buşteni, Asocierea Next Level Europe SRL – Eurostrade SRL – Groma Societa di Ingegneria a avut cea mai bună ofertă, respectiv 9,74 milioane de lei. Asocierea Alpenside – Eurocerad International s-a situat pe locul 4, cu o ofertă de 13,25 milioane de lei.

Firma Alpenside a fost declarată câştigătoare în cadrul licitaţiei pentru lotul 5 al autostrăzii Comarnic – Braşov.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO