Doliu în boxul mondial. Joe Frazier a fost răpus de cancer VIDEO

Fostul pugilist Joe Frazier, unul dintre cei mai mari boxeri ai lumii alături de Muhammad Ali şi George Foreman, a murit.
Economica.net - mar, 08 nov. 2011, 07:17

Joe Frazier îl învingea în urmă cu 40 de ani pe Muhammad Ali în Meciul Secolului, la Madison Square Garden, dar acum, ajuns la 67 de ani, nu a putut câştiga şi lupta cu cancerul. După ce duminică s-a anunţat că suferă de un cancer la ficat, luni seară, după o lună de luptă grea, a fost făcut KO de nemiloasa maladie.

În urma lui rămâne istoria pe care a scris-o în box alături de George Foreman şi Muhammad Ali, „tripleta” lor definind o eră de aur în istoria boxului la categoria grea. Frazier avea o lovitură de stânga devastatoare, pe care el însuşi o califica drept o „rachetă detectoare de căldură”.

Moartea lui Frazier a venit pe neaşteptate, familia şi apropiaţii sperând că va mai rezista câteva săptămâni în lupta cu cancerul. Nu a fost însă aşa, iar Frazier s-a stins în casa sa din Philadephia, la căpătâiul său aflându-se membrii familiei. Fostul pugilist avea 11 copii şi 33 de nepoţi.

Pe lângă cancer, Frazier mai suferea de hipertensiune arterială şi diabet.

Pe lângă multe alte performanţe, Joe Frazier rămâne în istoria boxului ca fiind primul pugilist care l-a învins vreodată pe Muhammad Ali în ceea ce s-a numit Lupta Secolului. În martie 1971, la Madison Square Garden, Frazier l-a trimis la podea pe Ali în runda a 15-a şi a câştigat apoi prin decizia arbitrilor. Cei doi au mai încrucişat mănuşile în ring de încă două ori, apoi, dar de fiecare dată Muhammad Ali s-a impus.

Înainte de a trece la profesionişti, unde a disputat 37 de meciuri (32 de victorii – 27 KO, 4 înfrângeri, o remiză), Frazier a fost şi un pugilist de top la amatori. În 1964, la 20 de ani, a fost singurul american care a câştigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu toate că în finală a luptat cu un deget fracturat.

Ca profesionist, a devenit campion mondial al greilor în 1970, când l-a învins pe Jimmy Ellis prin KO în runda a cincea. Şi-a apărat centura de patru ori, înainte ca George Foreman să-l pună la podea de şase ori în două runde, în 1973.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Bucureşti – Poliţiştii au dat 48 de sancţiuni contravenţionale şi amenzi de 23.000 de lei, în urma verificărilor pentru respectarea normelor anti-COVID
Bucureşti – Poliţiştii au dat 48 de sancţiuni contravenţionale şi amenzi de 23.000 de lei, în urma verificărilor ...
Poliţiştii Capitalei au aplicat, miercuri, 48 de sancţiuni contravenţionale, avertismente şi amenzi de 23.000 de lei, ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 28.10.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 28.10.2021
Euro începe ziua aproape de maximul istoric înregistrat în faţa leului, la cursul BNR în luna septembrie
Patru modele de cinci stele și unul de patru la cele mai recente teste de siguranță EuroNCAP – VIDEO
Patru modele de cinci stele și unul de patru la cele mai recente teste de siguranță EuroNCAP – VIDEO
Organismul de testare a siguranței vehiculelor, EuroNCAP, a dat publicității rezultatele ultimelor sale teste la care ...