Domo închide un magazin din centrul Capitalei. Încă două sunt în plan

Retailerul de electronice, electrocasnice şi produse IT Domo va închide vineri magazinul din bulevardul Dimitrie Cantemir (fostul restaurant Budapesta) din Bucureşti, iar în perioada următoare are în plan renunţarea la alte două unităţi, ambele din afara Capitalei.
Economica.net - joi, 26 apr. 2012, 11:21
Domo închide un magazin din centrul Capitalei. Încă două sunt în plan

„Închidem cu părere de rău acest magazin, pentru că proprietarul vrea să dea altă destinaţie acestui spaţiu. Magazinul nu va mai fi funcţional din data de 27 aprilie”, a comunicat compania pentru MEDIAFAX.
Magazinul a fost deschis în anul 2004 şi are o suprafaţă de peste 600 de metri pătraţi.

Compania ar mai putea închide două magazine în perioada următoare, ambele în provincie, şi are în plan, potrivit declaraţiilor anterioare, deschiderea a două unităţi în acest an.

„Pentru 2012 vrem să păstrăm un echilibru între deschideri şi închideri, astfel încât să rămânem – pe cât posibil – la un număr constant de magazine”, arată compania.

Domo a deschis la începutul lunii aprilie primul magazin din acest an, la Piatra Neamţ, astfel că reţeaua Domo cuprinde în prezent 110 magazine. Potrivit declaraţiile anterioare ale directorului executiv al companiei, Lorand Szarvadi, Domo vrea să ajungă la o reţea de 100 de unităţi, cifră care va fi atinsă prin câteva deschideri şi mai multe închideri până la mijlocul anului 2013. El spunea în toamna anului trecut că are în plan închiderea mai multor magazine, pe motiv că fie au o suprafaţă prea mică, fie sunt neprofitabile.

Printre ultimele care au fost închise se numără unitatea din centrul comercial City Mall, singurul mall din Bucureşti care a trecut prin procedura falimentului.

Compania a avut anul trecut afaceri de 175 milioane de euro, în scădere cu circa două procente comparativ cu 2010.
Trendul descrescător al vânzărilor din 2010 a continuat şi în primul trimestru, astfel că după primele trei luni cifra de afaceri s-a redus cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Domo.

Szarvadi estima la sfârşitul anului trecut că cifra de afaceri în 2012 poate depăşi 200 de milioane de euro.
Printre competitorii Domo pe piaţa locală se numără Altex şi Flanco.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...