1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Donald Trump le-a cerut companiilor auto Ford și General Motors să înceapă imediat producția de ventilatoare medicale

Preşedintele american, Donald Trump, a cerut, vineri, într-un tweet coleric, producătorilor auto Ford şi General Motors (GM) să înceapă "imediat" producţia de ventilatoare medicale pentru respiraţia asistată pentru a răspunde epidemiei de coronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.

27 mar, 2020 | Agerpres

''General Motors TREBUIE să-şi deschidă imediat uzina Lordstown, din Ohio, abandonată prosteşte, sau o altă uzină, şi să înceapă să facă VENTILATOARE, ACUM !!!!!! FORD, începeţi VENTILATOARE, REPEDE!!!!!!'', a scris Trump pe contul său de Twitter.

La puţin timp după această postare a preşedintelui în urmă cu câteva ore, GM şi Ventec Life Systems, producător de dispozitive medicale, au anunţat un acord pentru fabricarea de ventilatoare la uzina General Motors din Kokomo, Indiana (Midwest). Primele aparate, aprobate de Agenţia Federală a Medicamentului (FDA), vor fi livrate începând cu luna aprilie, au spus cele două companii într-o declaraţie comună.

Tweetul lui Trump de vineri contrastează cu declaraţiile sale de joi seara de pe Fox News, unde a minimalizat nevoia de ventilatoare artificiale, remarcă AFP, care citează declaraţia acestuia: "Nu cred că este nevoie de 40.000 sau 30.000 de respiratoare".

Vineri, preşedintele a promis că va da "numele şi numerele" aparatelor achiziţionate de guvernul federal "mai târziu în cursul zilei!".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO