1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

News

Donald Trump şi Fidel Castro au o popularitate mai mare decât Congresul SUA

Congresul american nu a mai fost vreodată atât de nepopular în Statele Unite, fiind mai puţin preferat varzei de Bruxelles, ambuteiajelor sau Franţei, potrivit unui sondaj apărut marţi, relatează AFP.

09 ian, 2013 | Mediafax

Autorii sondajului, efectuat de institutul Public Policy Polling, au dat dovadă de o imaginaţie bogată în punerea întrebărilor.

Aproximativ 830 de americani, în perioada 3-6 ianuarie, au fost întrebaţi dacă preferă al 112-lea Congres gândacilor de bucătărie, ambuteiajelor, lui Donald Trump, Franţei, lui Fidel Castro, păduchilor, Coreei de Nord sau vânzătorilor de maşini second-hand.

Răspunsurile sunt uimitoare. Numai 9% dintre persoanele intervievate au avut o opinie favorabilă despre al 112-lea Congres (care va fi înlocuit în curând de al 113-lea) şi 85% au avut o opinie nefavorabilă.

În plus, americanii preferă Congresului de departe varza de Bruxelles (23% faţă de 69%), Franţa (37% faţă de 46%), pe Donald Trump (42% faţă de 44%), gândacii de bucătărie (43% faţă de 45%), vânzătorii de maşini second-hand (32% faţă de 57%), pe Ginghis Han (37% faţă de 41%) sau chiar păduchii (19% faţă de 67%).

Şi Fidel Castro (54% faţă de 32%), comunismul (57% faţă de 23%) sau Coreea de Nord (61% faţă de 26%) sunt preferaţi Congresului.

"Ştim cu toţii că Congresul este nepopular", a declarat preşedintele institutului Public Policy Polling, Dean Debman. "Dar faptul că alegătorii îl preferă mai puţin gândacilor de bucătărie, păduchilor sau lui Ginghis Han arată până la ce punct a scăzut în aprecierea americanilor în ultimele săptămâni", a adăugat el într-un comunicat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO