Dongfeng investeşte 3-4 miliarde de euro în PSA Peugeot Citroen

 PSA Peugeot Citroen şi Dongfeng Motor au stabilit punctele principale ale unei alianţe bazate pe o injecţie de capital de 3 - 4 miliarde de euro (4,1 - 5,5 miliarde de dolari) în producătorul auto francez, a anunţat, miercuri, publicaţia britanică 'Financial Times', citată de Reuters.
Economica.net - mie, 11 dec. 2013, 17:19
Dongfeng investeşte 3-4 miliarde de euro în PSA Peugeot Citroen

Reprezentanţii Peugeot nu au comentat informaţia. Miercuri la prânz, acţiunile companiei franceze au scăzut cu 3%, apoi au înregistrat un declin de 0,43%.

Conform ‘Financial Times’, care citează surse anonime, cele două companii auto intenţionează să producă împreună vehicule mini pentru pieţele din sud-estul Asiei şi să transfere tehnologie.

În octombrie, surse anonime au anunţat că PSA Peugeot Citroen ia în considerare vânzarea unei participaţii către grupul chinez Dongfeng Motor Corp şi Guvernul francez, pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară, deoarece vânzările în Europa au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani.

Guvernul de la Paris monitorizează discuţiile cu Dongfeng şi ar putea achiziţiona acţiuni Peugeot, dacă grupul chinez decide în favoarea cumpărării unei participaţii la producătorul auto francez, susţineau sursele.

O majorare a capitalului va ajuta Peugeot să obţină numerar şi să se extindă în afara Europei. Divizia auto a PSA Peugeot Citroen, care a raportat pierderi de 510 milioane de euro în primul semestru din 2013, a anunţat concedierea a 11.200 de angajaţi în Franţa şi închiderea unei fabrici din apropierea Parisului.

În 8 octombrie, publicaţia ‘China Business News’ anunţa, citând surse anonime, că Dongfeng intenţionează să achiziţioneze o participaţie de 30% în Peugeot, pentru 10 miliarde de yuani (1,63 miliarde de dolari).

Anul acesta, compania vrea să vândă pe piaţa chineză 557.000 de unităţi. China ar putea depăşi Franţa, ca fiind cea mai mare piaţă a Peugeot până în 2015, a estimat recent directorul operaţiunilor din Asia, Gregoire Olivier.

Anul trecut, General Motors şi PSA Peugeot Citroen au anunţat o alianţă menită să ducă la economii de cel puţin două miliarde de dolari anual, în următorii cinci ani.

În octombrie, surse anonime au declarat că cele două companii caută modalităţi de a-şi combina operaţiunile lor din Europa, în a doua fază a programului lor de cooperare, dar discuţiile au fost oprite din cauza înrăutăţirii situaţiei financiare a companiei franceze, care a solicitat ajutor de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
La trei luni de la publicarea propunerii legislative de către Comisie, Consiliul UE a adoptat definitiv regulamentul care urmăreşte să asigure faptul că, în pofida perturbărilor de pe piaţa......
Creditul neguvernamental a crescut în mai cu 1,6%
Creditul neguvernamental a crescut în mai cu 1,6%
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut în luna mai 2022 cu 1,6% faţă de aprilie ...
Primele tranzacții pe Piața Marilor Consumatori de energie de la BRM. Nuclearelectrica a vândut către Alro, prețul este în jur de 1.000 de lei/MWh
Primele tranzacții pe Piața Marilor Consumatori de energie de la BRM. Nuclearelectrica a vândut către Alro, prețul este ...
Săptămâna trecută au avut loc primele tranzacții pe Piața Marilor Consumatori de Energie (PMC), operată de Bursa de ...
Forţele ruse, pe punctul de a ocupa integral regiunea Lugansk, îşi intensifică ofensiva în Ucraina
Forţele ruse, pe punctul de a ocupa integral regiunea Lugansk, îşi intensifică ofensiva în Ucraina
Armata rusă îşi intensifică ofensiva în Ucraina şi încearcă în prezent să blocheze oraşul Lisiceansk, unul dintre ...