1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

After Business

Dosar penal pentru pilotul care a eşuat cu avionul pe aeroportul din Craiova

Anchetă în cazul avionului care a derapat pe pista aeroportului din Craiova. Pilotului spaniol i-a fost întocmit dosar penal după ce mai mulţi pasageri s-au rănit când au sărit din avion.

14 feb, 2012 | România TV

Aeronava Carpatair trebuia să plece luni dimineaţă de pe aeroportul din Craiova pentru a ajunge la Timişoara. Pilotul aeronavei a povestit că în momentul în care a vrut să decoleze a pierdut direcţia, astfel a derapat, a ajuns în nămeţii de pe marginea pistei de aterizare, iar elicea s-a rupt. Pasagerii s-au speriat foarte tare, la fel şi stewardesele care le-au cerut oamenilor pur şi simplu să sară din avion de la o înălţime de aproximativ trei metri.

"Din momentul în care a plecat avionul, a luat viteză pentru a se ridica de la sol, s-a oprit brusc, a frânat de trei ori, după care elicea stângă s-a lovit de un munte de zăpadă. S-a rupt, cred că a luat foc, ne-am speriat foarte tare, am intrat în panică, a început să iasă mult fum în avion. Stewardesele, panicate şi ele, ne-au spus să spargem uşile de siguranţă şi să sărim", a declarat pentru România TV, Mihaela Răuţ, pasager avion.

La aeroportul din Craiova a ajuns un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Pe numele pilotului de origine spaniolă s-a deschis dosar de cercetare penală. Autorităţile urmează să stabilească în cursul zilei de marţi dacă pilotul se face sau nu vinovat de producerea acestui eveniment aviatic.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO