1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

News

Dosar penal pentru românii înghesuiți pe Aeroportul din Cluj pentru a fi transportați în Germania. Orban: E inadmisibil ce s-a petrecut acolo

Autoritățile române au deschis dosar penal după ce mii de români au fost înghesuiți pe Aeroportul din Cluj, pentru a fi transportați în Germania, în plină pandemie de coronavirus.

09 apr, 2020 | ECONOMICA.net

Pentru transportul românilor în Germania au fost pregătite 12 avioane, scrie Antena 3. Prefectura a încercat să mobilizeze întreaga desfășurare a operațiunii, astfel a trimis 30 de jandarmi și mascați la fața locului.

Germania a anunțat că relaxează condițiile pentru intrarea în țară a muncitorilor străini care vin sezonier pentru a lucra în agricultură. Specialiștii în piața muncii spun că există soluții pentru români în această perioadă, aceea de a pleca sezonieri, însă reticiența vine în urma riscului îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Update 18:00

Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi ministrului Transporturilor Lucian Bode să închidă Aeroportul din Cluj. Acesta a spus că este inadmisibil ca directorul aeroportului să nu informeze prefectul și alte autorități despre transportul organizat de companiile de recrutare.

La rândul său, ministrul Transporturilor a spus că firmele de recrutare au înghesuit în parcarea aeroportului peste 1.500 de români, dar că aceștia au fost procesați regulamentar în cadrul aeroportului. Lucian Bode a mai cerut emiterea unei Ordonanțe Militare care să abordeze special astfel de situații.

Un reprezentant al Poliției Transporturi a vorbit la rândul său despre organizarea deficitară a zborurilor la Aeroportul din Cluj de către instituții ale statului, precum ROMATSA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO