1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

News

Dosar penal pentru românii înghesuiți pe Aeroportul din Cluj pentru a fi transportați în Germania. Orban: E inadmisibil ce s-a petrecut acolo

Autoritățile române au deschis dosar penal după ce mii de români au fost înghesuiți pe Aeroportul din Cluj, pentru a fi transportați în Germania, în plină pandemie de coronavirus.

09 apr, 2020 | ECONOMICA.net

Pentru transportul românilor în Germania au fost pregătite 12 avioane, scrie Antena 3. Prefectura a încercat să mobilizeze întreaga desfășurare a operațiunii, astfel a trimis 30 de jandarmi și mascați la fața locului.

Germania a anunțat că relaxează condițiile pentru intrarea în țară a muncitorilor străini care vin sezonier pentru a lucra în agricultură. Specialiștii în piața muncii spun că există soluții pentru români în această perioadă, aceea de a pleca sezonieri, însă reticiența vine în urma riscului îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Update 18:00

Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi ministrului Transporturilor Lucian Bode să închidă Aeroportul din Cluj. Acesta a spus că este inadmisibil ca directorul aeroportului să nu informeze prefectul și alte autorități despre transportul organizat de companiile de recrutare.

La rândul său, ministrul Transporturilor a spus că firmele de recrutare au înghesuit în parcarea aeroportului peste 1.500 de români, dar că aceștia au fost procesați regulamentar în cadrul aeroportului. Lucian Bode a mai cerut emiterea unei Ordonanțe Militare care să abordeze special astfel de situații.

Un reprezentant al Poliției Transporturi a vorbit la rândul său despre organizarea deficitară a zborurilor la Aeroportul din Cluj de către instituții ale statului, precum ROMATSA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO