Două băști ale lui Nicolae Ceaușescu, un covor de lână cu chipul lui și al Elenei, un crocodil și multe piese de muzeu sunt scoase la licitație

Artmark organizează pe 15 iulie o licitație inedită, intitulată "O călătorie în jurul lumii". Printre piesele exotice sunt scoase la licitație și obiecte din colecția lui Jean-Phillipe Guilbert, unul dintre foștii acționari ai Chocolat, dar și două băști ce au aparținut lui Nicolae Ceaușescu.
Ion Dobreanu - vin, 02 iul. 2021, 22:01
Două băști ale lui Nicolae Ceaușescu, un covor de lână cu chipul lui și al Elenei, un crocodil și multe piese de muzeu sunt scoase la licitație

Obiectele vechi, piese istorice rare, greu accesibile publicului larg sau care se pot vedea doar în muzee și care urmează să fie scoae la licitație pe 15 iulie pot fi văzute la Palatul Cesianu-Racoviță.

Printre obiectele scoase la licitație se numără și două băști care au aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Pentru amândouă, licitațiile pornesc de la 300 de euro și vin însoțite de certificat R.A.P.P.S.

Mai scumpă decât basca lui Ceaușescu este o fructieră care a aparținut cuplului dictatorial. Aceasta are un preț de plecare de 400 de euro. Colecționarii au ocazia să cumpere un covor de lână, lucrat manual, cu funcție omagială, purtând portretul soților Ceaușescu. Covorul provine de la Palatul Primăverii și are certificat RAPPS.

O cruce din onix și os, primită în dar de Nicolae Ceaușescu de la Patriarhul Makarios al III-lea, primul președinte al Ciprului, cu ocazia Conferinței pentru securitate și cooperare în Europa de la Helsinki, august 1975, însoțită de certificat R.A.P.P.S are un preț de pornire de 300 de euro.

Printre obiectele exotice se mai numără și o măsuță de cafea, decorată central cu caligrafie în arabă și intarsii din sidef, Siria, prima jumătate a secolului XX, care are un preț de pornire de 200 de euro.

3.500 de euro este prețul pentru un covor Qum din mătase, bogat decorat cu motive florale, din Iran, din a doua jumătate a secolului XX.

O katana (sabie japoneză), cu teacă, din perioada celui de al II-lea Război Mondial este scoasă la licitație la un preț de plecare de 500 de euro.

Ce obiecte sunt scoase la licitație din colecția lui Jean-Philippe Guilbert

Jean-Phillipe Guilbert a fost unul dintre acționarii lanțului de cafenele și restaurante Chocolat.

Un impresionant crocodil de Nil împăiat este scos la licitație pentru un preț de pornire de 300 de euro.

O mască africană Baule, din Coasta de Fildeș, care datează din jurul anului 1920 și care a aparținut Papei Paul al VI-lea, canonizat în anul 2018, are un preț de plecare de 1.500 de euro.

Un frumos exemplar de păun este scos la un preț de pornire de 500 de euro.

Tot din colecția lui Guilbert a mai fost scos la licitație și un lot format din zece statuete din lemn exotic, ilustrând diverse zeități, Oceania, începutul sec. XX, la prețul de poernire de 400 de euro.

Cel mai scump obiect 

12.500 de euro este prețul de plecare pentru un vas tip ”bottle vase” din porțelan, cu glazură ”copper-red” cu pigmenți metalici, marcat Kangxi, perioada Kangxi, China, cca. 1662-1722.

 

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...