Compania Wolf-e intră pe piaţa de sharing a trotinetelor electrice din România, în urma unei investiţii de 500.000 de euro – FOTO

Wolf-e, o companie fondată de cinci antreprenori din Europa Centrală şi de Est, va lansa servicii de închiriere a trotinetelor electrice în această lună în Bucureşti, iar în Cluj până la sfârșitul primului semestru al anului. Compania îşi propune să mai adauge în portofoliul încă o capitală din regiune, cât și în alte oraşe din Romania.
Economica.net - joi, 11 apr. 2019, 18:37
Compania Wolf-e intră pe piaţa de sharing a trotinetelor electrice din România, în urma unei investiţii de 500.000 de euro - FOTO

„Suntem serviciul de micro-mobilitate urbană cu trotinete electrice dockless (fără stații fixe), în sistem sharing (închiriabile, disponibile prin deblocare în aplicație mobilă), care își propune să promoveze soluția de descongestionare a traficului rutier în orașele aglomerate atât din România, cât și din Europa Centrală și de Est”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, purtătorul de cuvânt al Wolf-e, Ciprian Paltineanu.

Wolf-e este un proiect multinațional, inițiat de un grup de cinci antreprenori cu experiență relevantă ca investitori în regiunea Europei Centrale și de Est și alte țări dezvoltate. Patru dintre fondatori au deținut poziții de directori generali în corporații sau societăți antreprenoriale din România, SUA și Marea Britanie. Componenta românească este prezentă și ea atât prin investiție, cât și prin raportarea la valorile culturale.

Investiția curentă a depășit 500.000 de dolari (constând în dezvoltarea soluției tehnico-informatice, e-trotineta
construită conform specificațiilor proprii, cu electronica și soluțiile de monitorizare/urmărire GPS și GSM proprii, suite de aplicații IT de gestiune a flotei și de utilizare a serviciului; flota de trotinete electrice, facilitățile logistice și de depozitare cât și cheltuielile de capital de lucru).

Suma totală comisă de fondatori pentru asigurarea finanțării Wolf-e în cursul anului 2019 este de un milion de dolari şi va fi folosită pentru finalizarea dezvoltării generațiilor 2.0 de e-trotinetă și controllere, cât și pentru suplimentarea flotei de trotinete electrice.

„Obiectivul nostru principal este să educăm piața și să consolidăm comunitatea „lupilor urbani”, a locuitorilor dinamici, eco și moderni ai orașelor care în prezent sunt saturate de traficul rutier poluant.

Vrem să oferim un mijloc alternativ de transport, complementar transportului public în comun. În același timp, ne așteptăm la o comunitate proactivă, care să izoleze și să repudieze comportamentul antisocial, furtul sau vandalismul.
Veniturile vor veni pe măsură ce locuitorii vor folosi din ce în ce mai mult această modalitate de transport alternativ, cu responsabilitate și respect față de toți partenerii de trafic”, a explicat Paltineanu pentru ECONOMICA.NET.

Pentru început flota constă în câteva sute de trotinete în București și Cluj, urmând ca până la sfârşitul anului să depăşească 1.000 de trotinete în sistem sharing în Romania.

Ce tarife vor fi şi cum funcționează serviciul

Pentru a închiria o trotinetă Wolf-e, utilizatorul trebuie să descarce aplicaţia mobilă cu acelaşi nume de pe Apple Store sau Google Play şi să introducă datele de pe card. Apoi, identifică din aplicaţie harta oraşului cea mai apropiată trotinetă Wolf-e. Aflat lângă trotineta pe care dorește să o utilizeze, clientul scanează QR code-ul trotinetei cu ajutorul aplicației mobile, revizuiește și acceptă instrucțiunile de utilizare și sfaturile de siguranță în trafic și pornește în cursă, evident respectând toate regulile de circulație. O dată ajuns la destinație, parchează trotineta într-un loc unde să nu încurce traficul rutier sau pietonal, face o poză din aplicație pentru a-l ajuta pe următorul lup urban să localizeze trotineta, și blochează – tot din aplicație – mijlocul de transport.

„Ne propunem să oferim cel mai accesibil serviciu de mobilitate urbană de tip „last mile” destinat distanțelor scurte și medii, de la stația de transport public sau cea mai convenabilă parcare până la destinația finală a utilizatorului”, spune Paltineanu.

Modelul de tarifare are două direcții, va presupune un abonament lunar sau o soluție „pay-as-you-go” (cu o taxă de pornire și tarifare la minut de utilizare), în funcție de alegerea utilizatorului.

„Suntem în curs de finalizare a ofertei de tarifare, vrem să oferim un serviciu de transport având costuri ce nu se vor resimți în buzunarele românilor care vor folosi trotinetele Wolf-e pentru a ajunge de la stațiile de metrou/transport public până la facultate sau clădirea de birouri unde își desfășoară activitatea”, adaugă purtătorul de cuvânt.

De asemenea, Flow, un start-up românesc, urmează să lanseze un serviciul similar în această primăvară. Potrivit informaţiilor postate pe site, compania va pune 1.000 de trotinete electrice la dispoziţia persoanelor din principalele oraşe din România.

ECONOMICA.NET a solicitat mai multe informaţii companiei şi le vom publica în momentul în care le vom primi.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor propune înghețarea tarifelor polițelor RCA la nivelul înregistrat în 28 februarie 2023
Ministerul Finanțelor propune înghețarea tarifelor polițelor RCA la nivelul înregistrat în 28 februarie 2023
Ministerul Finanţelor a publicat luni un nou proiect de HG privind stabilirea tarifelor de primă maxime de către societăţile de asigurare care practică RCA pentru prejudicii produse terţelor......
COTAR: Fondul de Garantare a Asiguraţilor a rămas fără bani și trebuie să ia un credit garantat de stat pentru a face plățile către creditorii Euroins
COTAR: Fondul de Garantare a Asiguraţilor a rămas fără bani și trebuie să ia un credit garantat de stat pentru a face ...
Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a rămas fără bani, iar pentru a face plăţi în cazul falimentului Euroins ...
Sud-estul și nord-estul României sunt regiunile cele mai puțin competitive din Uniunea Europeană – Indicele Competitivității Regionale
Sud-estul și nord-estul României sunt regiunile cele mai puțin competitive din Uniunea Europeană – Indicele Competitivității ...
Sud-estul României se situează pe locul 234 din cele 234 de regiuni ale Uniunii Europene, conform Indicelui Competitivităţii ...
Germania a livrat Ucrainei 18 tancuri Leopard
Germania a livrat Ucrainei 18 tancuri Leopard
Germania a livrat Ucrainei tancuri grele de luptă Leopard, a anunţat luni cancelarul Olaf Scholz, potrivit AFP, relatează ...