1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Totul despre RCA

Două firme mari fug de RCA. Acţionarul de la Omniasig şi Asirom: Ne dorim să ne îndepărtăm de zona auto

Preşedintele VIG, Peter Hagen(foto), spune că profitabilitatea mică din zona poliţelor CASCO şi, mai ales RCA, a determinat compania, acţionar majoritar la Omniasig şi Asirom, să facă un pas în spate pe aceste pieţe. După recalibrarea afacerilor din ultimii ani, austriecii se aşteaptă să facă profit în 2014 şi dau asigurări că vor investi în continuare în România

 

13 mai, 2014 | | ECONOMICA.net

“Ne dorim să ne îndepărtăm de zona auto. Piaţa este oarecum simplă şi trebuie să tre diversifici. Trebuie să subscrii mai selectiv astfel încât să ai şi profitabilitate. În România, piaţa asigurărilor auto este instabilă”, a spus Hagen la o întâlnire cu jurnaliştii. Afacerile austriecilor care sunt lideri din perspectiva cotei de piaţă cumulate a celor trei companii pe care le deţin în România au scăzut substanţial în ultimii ani. Faţă de 5000 de angajaţi în 2008, cele trei firme deţinute în România au ajuns la un total de 2.400. Totuşi, conducerea firmei dă asigurări că va continua să investească în România.

"Am adus şi capital proaspăt pentru a ne consolida pozitia . Acum un an nu eram foarte sigur dacă piaţa se va dezvolta iar şi dacă se justificau şi alte investiţii. Acum credem în această ţară şi vrem să investim pe termen lung.", a mai spus şeful VIG făcând referire şi la majorările de capital efectuate la Omniasig şi Asirom. 

 " Nu vrem să subscriem afaceri neprofitabile şi vrem să avem un mix mai bun. Nu înseamnă că vrem să ieşim complet. Ne vom reduce expunerea şi vom găsi alte segmente profitabile", a explicat Hagen strategia în privinţa pieţei auto. 

 

 

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO