1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Două noi malluri apar în Bucureşti. Construcţia începe în acest an

Fondul de investiţii sud-afican NEPI, listat la Bursa din Bucureşti, a intrat într-un alt parteneriat cu cei de la Benevo, pentru construirea unui mall în zona Sebastian. Tot în acest an, va începe şi construcţia mall-ului din zona Bucureştii Noi.

04 iun, 2012 | | ECONOMICA.net

Compania canadiană Benevo Capital a cumpărat în luna ianuarie a acestui an 77.000 mp din fosta plaftormă industrială Vulcan, în zona Sebastianpentru dezvoltarea unui parc de retail, iar acum a anunţat că NEPI a devenit partener în aceast proiect. 

Participaţia NEPI în proiectul de pe platforma Vulcan este de 50%, iar fondul va investi 20 de milioane de euro. Parcul de retail va avea  o suprafaţă de 28.000 mp şi va include şi un hipermarket de 10.500 mp. Lucrările de construcţie vor fi demarate la sfârşitul acestui an, potrivit Benevo.

NEPI a ieşit din parteneriatul cu Benevo pentru Victoria City Center

În toamna anului trecut, cele două companii au semnat un parteneriat similar pentru dezvoltarea unui alt centru comercial, în Bucureştii Noi, pe terenul fostei fabrici de textile Dacia.

Parteneriatul dintre Benevo, CD Capital şi NEPI prevedea dezvoltarea centrului comercial Victoria City Center, însă se pare că NEPI a ieşit din acest parteneriat şi a fost înlocuit cu un fond de investiţii, care deţine acum 49% din mallul din Bucureştii Noi.

Participaţia de 50% deţinută de NEPI în acest proiect este cumpărată de dezvoltatori care vor returna tot capitalul investit de fondul sud-african. Construcţia va începe tot în acest an.

"În cadrul proiectului Victoria City Center a fost confirmat un retailer care va deschide un hipermarket cu o suprafaţă de 12.000 mp. Autorizaţia de construcţie urmează să fie emisă în toamnă, iar lucrările de construcţie vor începe imediat după aceea", a declarat Michael Topolinski, CEO Benevo Capital. Pe lângă hipermaketul de 12.000 mp, Victoria City Center va avea o suprafaţă de retail de 56.000 mp şi este programat pentru deschidere în 2014. Investiţia anunţată la sfârşitul lui 2010 pentru acest mall a fost de 150 de milioane de euro.

Benevo Capital a fost fondată de Michael Topolinski şi, pe lângă aceste proiecte de retail, mai deţine şi un stoc de apartamente noi în Capitală, cumpărate începând cu 2007 de la mai mulţi dezvoltatori.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO