Două oferte au fost depuse pentru asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Brașov

Doi ofertanţi s-au înscris în procedurile de achiziţie a serviciilor de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Internaţional Braşov, desfăşurate de Consiliul Judeţean Braşov, valoarea totală a investiţiei, pe cele două componente - proiectarea procedurilor de zbor instrumentale şi a spaţiului aerian şi, respectiv, realizarea infrastructurii fizice şi dotarea acesteia cu echipamente specifice -, fiind de peste 60 de milioane de lei, relatează Agerpres.
AGERPRES - joi, 14 oct. 2021, 21:47
Două oferte au fost depuse pentru asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Brașov

Pentru componenta care vizează procedurile de zbor instrumentale şi spaţiul aerian, la termenul de depunere a ofertelor stabilit în data de 27 septembrie a existat o singură firmă ofertantă, Regional Air Suport, iar în prezent, documentaţia este în etapa de evaluare tehnică, a informat CJ Braşov într-un comunicat de presă.

Valoarea totală estimată a acestei achiziţii este de 1.127.688,40 de lei fără TVA, sumă ce include: proiectarea procedurilor de zbor instrumentale şi a spaţiului aerian (983.201,03 lei fără TVA); codarea procedurilor conform Sistemului de Management al Zborului (Flight Management System FMS) (64.487,37 de lei fără TVA); elaborarea hărţii de zgomot (80.000 de lei fără TVA).

Pentru cea de-a doua componentă a serviciilor de navigaţie aeriană, ce vizează realizarea infrastructurii fizice şi dotarea acesteia cu echipamente specifice, procedurile de achiziţie au avut stabilită data-limită de ofertare în 14 octombrie, iar singurul participant înscris este asocierea UTI Construction and Facility Management (lider) – BOG’ART.

Asocierea propune şapte subcontractanţi şi terţi: Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii, Electroproiect, Smart Integrated Solutions SRL, Popp & Asociaţii, Thales Italia S.P.A., Saab Digital Air Traffic Solutions AB şi Specialne Systemy a Software A.S.

Obiectul procedurii îl constituie achiziţionarea echipamentelor necesare asigurării serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov prin dezvoltarea infrastructurii fizice specifice.

Astfel, va fi implementată soluţia de turn de control virtual şi vor fi achiziţionate şi instalate echipamentele de comunicaţie, navigaţie, supraveghere şi meteo în cadrul Aeroportului.

Totodată, achiziţia include proiectarea şi execuţia clădirii de contingenţă, inclusiv inel/reţea de fibră optică, inel/reţea de alimentare echipamente şi lucrări de infrastructură pentru amplasarea echipamentelor în teren, conform studiului de fezabilitate.

Valoarea totală estimată a acestei achiziţii este de 60.175.091,40 de lei fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate marţi de Institutul de Statistică, ruşii fiind......
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție promițătoare
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele ...
Omul de faceri Ion Țiriac continuă investițiile în imobiliare și plănuiește sute de apartamente pe terenurile pe care ...
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul urmează aprobe în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, cadrul legal pentru implementarea ...
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Grupul bancar francez Societe Generale a anunţat marţi că Frederic Oudea (foto), directorul său general din 2008, nu ...