Două oferte au fost depuse pentru asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Brașov

Doi ofertanţi s-au înscris în procedurile de achiziţie a serviciilor de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Internaţional Braşov, desfăşurate de Consiliul Judeţean Braşov, valoarea totală a investiţiei, pe cele două componente - proiectarea procedurilor de zbor instrumentale şi a spaţiului aerian şi, respectiv, realizarea infrastructurii fizice şi dotarea acesteia cu echipamente specifice -, fiind de peste 60 de milioane de lei, relatează Agerpres.
AGERPRES - joi, 14 oct. 2021, 21:47
Două oferte au fost depuse pentru asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Brașov

Pentru componenta care vizează procedurile de zbor instrumentale şi spaţiul aerian, la termenul de depunere a ofertelor stabilit în data de 27 septembrie a existat o singură firmă ofertantă, Regional Air Suport, iar în prezent, documentaţia este în etapa de evaluare tehnică, a informat CJ Braşov într-un comunicat de presă.

Valoarea totală estimată a acestei achiziţii este de 1.127.688,40 de lei fără TVA, sumă ce include: proiectarea procedurilor de zbor instrumentale şi a spaţiului aerian (983.201,03 lei fără TVA); codarea procedurilor conform Sistemului de Management al Zborului (Flight Management System FMS) (64.487,37 de lei fără TVA); elaborarea hărţii de zgomot (80.000 de lei fără TVA).

Pentru cea de-a doua componentă a serviciilor de navigaţie aeriană, ce vizează realizarea infrastructurii fizice şi dotarea acesteia cu echipamente specifice, procedurile de achiziţie au avut stabilită data-limită de ofertare în 14 octombrie, iar singurul participant înscris este asocierea UTI Construction and Facility Management (lider) – BOG’ART.

Asocierea propune şapte subcontractanţi şi terţi: Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii, Electroproiect, Smart Integrated Solutions SRL, Popp & Asociaţii, Thales Italia S.P.A., Saab Digital Air Traffic Solutions AB şi Specialne Systemy a Software A.S.

Obiectul procedurii îl constituie achiziţionarea echipamentelor necesare asigurării serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov prin dezvoltarea infrastructurii fizice specifice.

Astfel, va fi implementată soluţia de turn de control virtual şi vor fi achiziţionate şi instalate echipamentele de comunicaţie, navigaţie, supraveghere şi meteo în cadrul Aeroportului.

Totodată, achiziţia include proiectarea şi execuţia clădirii de contingenţă, inclusiv inel/reţea de fibră optică, inel/reţea de alimentare echipamente şi lucrări de infrastructură pentru amplasarea echipamentelor în teren, conform studiului de fezabilitate.

Valoarea totală estimată a acestei achiziţii este de 60.175.091,40 de lei fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...