Două treimi dintre angajatori oferă angajaţilor beneficii extrasalariale – platformă de recrutare

Două treimi (66%) dintre angajatorii din România participanţi la cel mai recent sondaj derulat de o platformă de recrutare au declarat că oferă angajaţilor beneficii extrasalariale.
AGERPRES - mie, 17 mart. 2021, 11:55
Două treimi dintre angajatori oferă angajaţilor beneficii extrasalariale - platformă de recrutare

Potrivit unui comunicat remis miercuri de eJobs, 29% dintre angajatori spun că beneficiile extrasalariale nu au făcut sau nu mai fac de mult timp parte din planul de compensaţii, iar 5% au renunţat la beneficii în ultimul an, din cauza contextului economic nefavorabil.

Totodată, aproape jumătate dintre cei din urmă declară că situaţia nu se va schimba în 2021, iar 54% aşteaptă să vadă mersul lucrurilor din următoarea perioadă înainte de a decide dacă le vor reintroduce sau nu.

Tichetele de masă rămân cel mai des oferite beneficii

Potrivit sondajului, tichetele de masă rămân cel mai des oferite beneficii, lucru deloc surprinzător, în condiţiile în care aproape 9 din 10 angajatori spun că le au incluse în pachetele extrasalariale. Circa 55% dintre managerii de resurse umane participanţi la sondaj au spus că oferă şi abonamente la clinici medicale private, iar o treime au menţionat, în aceeaşi listă, şi decontarea transportului ori oferirea de maşină de serviciu.

„Foarte sus în top, dar ca o premieră a ultimilor ani, apare consilierea psihologică, pe care tot mai mulţi angajatori încep să o pună la dispoziţia angajaţilor, în special în acele companii în care se lucrează exclusiv sau preponderent de acasă de mai bine de un an. Training-urile şi cursurile de dezvoltare personală continuă să fie incluse în bugetele anuale ale companiilor, urmate de abonamentele la sală, de asigurările private de sănătate, pensiile private facultative ori voucherele cadou în diverse magazine partenere”, a afirmat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Aproape jumătate dintre angajatori spun că valoarea beneficiilor pentru fiecare angajat este între 200 şi 400 lei

Cei mai mulţi dintre angajatori, mai exact, 48% spun că valoarea pachetelor de beneficii pe care le oferă lunar fiecărui angajat este situată între 200 şi 400 de lei. 13% alocă un buget cuprins între 100 şi 200 de lei pe lună, 22% între 400 şi 600 de lei, în timp ce 4,3% acordă beneficii lunare evaluate la mai mult de 1.000 de lei, lunar, pentru fiecare angajat.

„Dintre toate beneficiile pe care le primesc, angajaţii folosesc cel mai mult tichetele de masă, servicii medicale private şi decontarea transportului. Deşi spun că simt nevoia consilierii psihologice, încă nu sunt complet obişnuiţi cu acest tip de serviciu. Îl consideră binevenit, dar încă îşi fac curaj să îl folosească. Un alt beneficiu a cărui nevoie s-a făcut simţită anul acesta, dar pe care destul de puţine companii îl oferă, este bugetul pentru amenajarea biroului de acasă. Este ceea ce angajaţii, în special cei pentru care se va prelungi perioada de muncă de acasă, îşi doresc într-o măsură destul de mare”, a mai spus Roxana Drăghici.

Pachetele de beneficii extrasalariale în 2021

Cu toate că pachetele de beneficii extrasalariale au suferit anul acesta o serie de modificări, managerii de resurse umane spun că ele nu par a cântări mai greu decât în trecut în ochii angajaţilor şi nici nu devin criteriu departajare atunci când vine vorba de alegerea unei companii pentru care să se angajeze.

Sondajul a fost realizat in perioada februarie-martie 2021, pe un eşantion de 115 angajatori. Cei mai mulţi reprezintă domenii precum vânzări, producţie, call center, IT/software, asigurări, medicină sau construcţii.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparţine companiei Ringier România, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. eJobs.ro are peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari şi 7.000 de CV-uri actualizate zilnic.

Citeste si: Ce beneficii extrasalariale vor angajaţii în 2021: Consilierea psihologică profesională şi bugetul pentru amenajarea biroului de acasă, în top

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Cîțu despre marea relaxare: Fără restricții noaptea, restaurante deschise până la ora 24, meciuri și concerte cu spectatori
Premierul Cîțu despre marea relaxare: Fără restricții noaptea, restaurante deschise până la ora 24, meciuri și concerte ...
Începând de mâine, circulația pe timpul nopții va fi liberă, restaurantele vor fi deschise până la ora 24, iar magazinele revin la program normal. Sunt câteva dintre măsurile anunțate de......
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 22,47 de milioane de lei, cu 21% mai mare faţă ...
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Societatea de Investiţii Financiare Oltenia a încheiat primul trimestru cu un profit net de 1,057 de milioane de lei, de ...
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Chişinău a anunțat vineri că deschide cel de-al șaptelea magazin din România, la ...