Douăzeci de turişti străini vor petrece Revelionul la restaurantul de gheaţă de la Bâlea Lac

Douăzeci de turişti străini vor petrece Revelionul la restaurantul hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac, care în ultima săptămână a fost vizitat de peste o mie de persoane.
Economica.net - lun, 31 dec. 2012, 13:03
Douăzeci de turişti străini vor petrece Revelionul la restaurantul de gheaţă de la Bâlea Lac

Peste o mie de turişti au vizitat, din 23 decembrie, adică de la inaugurare şi până acum, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, unicul de acest gen din Europa de Sud-Est, potrivit Adelinei Grigoroiu, PR manager al complexului de gheaţă.

„Au fost până acum aproximativ o mie de turişti şi zilele acestea ne aşteptăm ca numărul lor să crească, fiind o perioadă în care mulţi au liber”, a declarat, luni, Adelina Grigoroiu.

Douăzeci de turişti străini s-au încumetat să facă mai mult decât să viziteze obiectivul de gheaţă de la Bâlea Lac şi vor petrece Revelionul la restaurantul de gheaţă din cadrul acestuia, iar apoi vor înnopta într-una din camerele de gheaţă.

Rezervările au fost făcute încă din toamnă, însă în ultimul moment două au fost anulate.

„Hotelul este plin, două camere sunt libere pentru că rezervările au fost anulate. Cele trei igluuri adiacente hotelului nu au fost încă terminate, parţial datorită vremii, care a fost mai călduroasă, parţial datorită faptului că de-abia ce am finalizat construcţia hotelului”, a declarat Adelina Grigoroiu.

Potrivit acesteia, turiştilor străini cazaţi în hotelul de gheaţă li se vor alătura la petrecere şi câţiva români cazaţi la Cabana Bâlea Lac, din imediata apropiere. Meniul de Revelion include un aperitiv servit pe platouri de gheaţă, supă cremă de morcovi, friptură de porc cu garnitură şi un desert special, servit tot pe farfurii de gheaţă. Acesta este completat de „foarte multă băutură” şi muzică bună.

Turiştii străini se vor retrage, apoi, la finalul petrecerii, în camerele de gheaţă.

În acest sezon, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, ajuns la a opta ediţie, are 12 camere, tema fiind „Carnaval”, astfel încât decorul, iluminatul şi numele fiecărei camere au fost alese în conformitate cu aceasta.

Hotelul, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud- Est, este construit din zăpadă şi blocuri de gheaţă extrase din lacul Bâlea. Obiectivul are un lobby şi un hol central, unde sunt amenajate barul şi restaurantul.

În interiorul fiecărei camere există un pat dublu, amplasat pe un podium de gheaţă, pe care este aşezat un grătar de lemn, saltea, lenjerie, perne şi pături. Pentru un plus de confort pe timpul nopţii, pe lângă sacii de dormit speciali, turiştii se pot înveli şi cu blănuri de oaie.

Amplasamentul hotelului este aproximativ acelaşi ca anii trecuţi, în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac.

Te-ar mai putea interesa și
Giganții aerului: low-costul bate companiile de linie. Câți pasageri au transportat marile companii din Europa în 2023
Giganții aerului: low-costul bate companiile de linie. Câți pasageri au transportat marile companii din Europa în 2023
Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă mai mulți pasageri decât companiile de linie. Într-o perioadă de redresare după pandemia de COVID-19, operatorii......
Speedwell analizează achiziția primului proiect în Polonia, unde vrea să ajungă la un portofoliu de 1,5 miliarde de euro, la fel ca în România
Speedwell analizează achiziția primului proiect în Polonia, unde vrea să ajungă la un portofoliu de 1,5 miliarde de ...
Dezvoltatorul Speedwell, deținut de unii dintre cei mai bogați belgieni, vrea să-și dubleze portofoliul de proiecte odată ...
Conducta de gaze naturale Balticconnector, care leagă Finlanda de Estonia, a fost repusă în funcțiune. Instalația a fost avariată acum șase luni din motive neelucidate
Conducta de gaze naturale Balticconnector, care leagă Finlanda de Estonia, a fost repusă în funcțiune. Instalația a ...
Gazoductul submarin Balticconnector, care leagă Finlanda şi Estonia, prin Marea Baltică, a fost repus în funcţiune luni, ...
Norvegia vrea să-și crească în mod semnificativ ajutorul acordat Ucrainei
Norvegia vrea să-și crească în mod semnificativ ajutorul acordat Ucrainei
Norvegia, ţară care a oferit deja un sprijin important Ucrainei, are în vedere o creştere semnificativă a ajutorului ...