Douăzeci de turişti străini vor petrece Revelionul la restaurantul de gheaţă de la Bâlea Lac

Douăzeci de turişti străini vor petrece Revelionul la restaurantul hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac, care în ultima săptămână a fost vizitat de peste o mie de persoane.
Economica.net - lun, 31 dec. 2012, 13:03
Douăzeci de turişti străini vor petrece Revelionul la restaurantul de gheaţă de la Bâlea Lac

Peste o mie de turişti au vizitat, din 23 decembrie, adică de la inaugurare şi până acum, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, unicul de acest gen din Europa de Sud-Est, potrivit Adelinei Grigoroiu, PR manager al complexului de gheaţă.

„Au fost până acum aproximativ o mie de turişti şi zilele acestea ne aşteptăm ca numărul lor să crească, fiind o perioadă în care mulţi au liber”, a declarat, luni, Adelina Grigoroiu.

Douăzeci de turişti străini s-au încumetat să facă mai mult decât să viziteze obiectivul de gheaţă de la Bâlea Lac şi vor petrece Revelionul la restaurantul de gheaţă din cadrul acestuia, iar apoi vor înnopta într-una din camerele de gheaţă.

Rezervările au fost făcute încă din toamnă, însă în ultimul moment două au fost anulate.

„Hotelul este plin, două camere sunt libere pentru că rezervările au fost anulate. Cele trei igluuri adiacente hotelului nu au fost încă terminate, parţial datorită vremii, care a fost mai călduroasă, parţial datorită faptului că de-abia ce am finalizat construcţia hotelului”, a declarat Adelina Grigoroiu.

Potrivit acesteia, turiştilor străini cazaţi în hotelul de gheaţă li se vor alătura la petrecere şi câţiva români cazaţi la Cabana Bâlea Lac, din imediata apropiere. Meniul de Revelion include un aperitiv servit pe platouri de gheaţă, supă cremă de morcovi, friptură de porc cu garnitură şi un desert special, servit tot pe farfurii de gheaţă. Acesta este completat de „foarte multă băutură” şi muzică bună.

Turiştii străini se vor retrage, apoi, la finalul petrecerii, în camerele de gheaţă.

În acest sezon, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, ajuns la a opta ediţie, are 12 camere, tema fiind „Carnaval”, astfel încât decorul, iluminatul şi numele fiecărei camere au fost alese în conformitate cu aceasta.

Hotelul, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud- Est, este construit din zăpadă şi blocuri de gheaţă extrase din lacul Bâlea. Obiectivul are un lobby şi un hol central, unde sunt amenajate barul şi restaurantul.

În interiorul fiecărei camere există un pat dublu, amplasat pe un podium de gheaţă, pe care este aşezat un grătar de lemn, saltea, lenjerie, perne şi pături. Pentru un plus de confort pe timpul nopţii, pe lângă sacii de dormit speciali, turiştii se pot înveli şi cu blănuri de oaie.

Amplasamentul hotelului este aproximativ acelaşi ca anii trecuţi, în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac.

Te-ar mai putea interesa și
APIA: A fost prelungit până pe 4 mai termenul pentru depunerea cererilor de subvenționare a motorinei folosită în agricultură
APIA: A fost prelungit până pe 4 mai termenul pentru depunerea cererilor de subvenționare a motorinei folosită în agricultură
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că primeşte cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de......
Germania ar putea să renunțe definitiv la cărbune până în 2030
Germania ar putea să renunțe definitiv la cărbune până în 2030
Renunţarea Germaniei la cărbune, o problemă mult dezbătută, ar putea avea loc cu câţiva ani mai devreme decât era ...
EMA confirmă că ar putea să existe o legătură între vaccinul Johnson & Johnson și tromboze, dar că beneficiile depășesc riscurile
EMA confirmă că ar putea să existe o legătură între vaccinul Johnson & Johnson și tromboze, dar că beneficiile ...
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat marţi o ''legătură posibilă'' între vaccinul anti-COVID-19 produs ...
Huawei va începe vânzarea de mașini electrice bazate pe tehnologia sa proprie
Huawei va începe vânzarea de mașini electrice bazate pe tehnologia sa proprie
Grupul Huawei a anunțat, la cea de-a 19-a expoziție internațională a industriei de automobile din Shanghai, că va comercializa, ...