Douăzeci de turişti străini vor petrece Revelionul la restaurantul de gheaţă de la Bâlea Lac

Douăzeci de turişti străini vor petrece Revelionul la restaurantul hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac, care în ultima săptămână a fost vizitat de peste o mie de persoane.
Economica.net - lun, 31 dec. 2012, 13:03
Douăzeci de turişti străini vor petrece Revelionul la restaurantul de gheaţă de la Bâlea Lac

Peste o mie de turişti au vizitat, din 23 decembrie, adică de la inaugurare şi până acum, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, unicul de acest gen din Europa de Sud-Est, potrivit Adelinei Grigoroiu, PR manager al complexului de gheaţă.

„Au fost până acum aproximativ o mie de turişti şi zilele acestea ne aşteptăm ca numărul lor să crească, fiind o perioadă în care mulţi au liber”, a declarat, luni, Adelina Grigoroiu.

Douăzeci de turişti străini s-au încumetat să facă mai mult decât să viziteze obiectivul de gheaţă de la Bâlea Lac şi vor petrece Revelionul la restaurantul de gheaţă din cadrul acestuia, iar apoi vor înnopta într-una din camerele de gheaţă.

Rezervările au fost făcute încă din toamnă, însă în ultimul moment două au fost anulate.

„Hotelul este plin, două camere sunt libere pentru că rezervările au fost anulate. Cele trei igluuri adiacente hotelului nu au fost încă terminate, parţial datorită vremii, care a fost mai călduroasă, parţial datorită faptului că de-abia ce am finalizat construcţia hotelului”, a declarat Adelina Grigoroiu.

Potrivit acesteia, turiştilor străini cazaţi în hotelul de gheaţă li se vor alătura la petrecere şi câţiva români cazaţi la Cabana Bâlea Lac, din imediata apropiere. Meniul de Revelion include un aperitiv servit pe platouri de gheaţă, supă cremă de morcovi, friptură de porc cu garnitură şi un desert special, servit tot pe farfurii de gheaţă. Acesta este completat de „foarte multă băutură” şi muzică bună.

Turiştii străini se vor retrage, apoi, la finalul petrecerii, în camerele de gheaţă.

În acest sezon, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, ajuns la a opta ediţie, are 12 camere, tema fiind „Carnaval”, astfel încât decorul, iluminatul şi numele fiecărei camere au fost alese în conformitate cu aceasta.

Hotelul, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud- Est, este construit din zăpadă şi blocuri de gheaţă extrase din lacul Bâlea. Obiectivul are un lobby şi un hol central, unde sunt amenajate barul şi restaurantul.

În interiorul fiecărei camere există un pat dublu, amplasat pe un podium de gheaţă, pe care este aşezat un grătar de lemn, saltea, lenjerie, perne şi pături. Pentru un plus de confort pe timpul nopţii, pe lângă sacii de dormit speciali, turiştii se pot înveli şi cu blănuri de oaie.

Amplasamentul hotelului este aproximativ acelaşi ca anii trecuţi, în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac.

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria, care cumpără petrol rusesc și condiționează semnarea embargoului de banii de la UE, primește banii. România nu primește nimic, deși riscă să rămână fără mult petrol dacă Putin reacționează dur la embargo
Ungaria, care cumpără petrol rusesc și condiționează semnarea embargoului de banii de la UE, primește banii. România ...
Ambițiosul plan RepowerEU, un set de măsuri de 300 de miliarde de euro anunțat de Comisia Europeană pentru a pune capăt dependenței de resursele energetice rusești are o prevedere foarte......
Guvernul bulgar anunță adoptarea de măsuri sociale în valoare de 1 miliard de euro, ca urmare a protestelor populației
Guvernul bulgar anunță adoptarea de măsuri sociale în valoare de 1 miliard de euro, ca urmare a protestelor populației
Guvernul de la Sofia a anunţat miercuri o serie de măsuri pentru reducerea presiunilor asupra cheltuielilor populaţiei ...
Moscova închide redacția locală a postului canadian de televiziune CBC
Moscova închide redacția locală a postului canadian de televiziune CBC
Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat miercuri închiderea redacţiei din Moscova a radioteleviziunii canadiene CBC ...
Guvernul ceh negociază cu CEZ restructurarea companiei. Statul vrea să dețină mai mult control asupra prețului energiei
Guvernul ceh negociază cu CEZ restructurarea companiei. Statul vrea să dețină mai mult control asupra prețului energiei
Guvernul ceh discută cu CEZ restructurarea companiei de utilităţi, au anunţat miercuri CEZ şi Ministerul ceh de Finanţe, ...