1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Femeile conduc mai multe afaceri start-up de succes decât bărbaţii, spun analiştii

Din punct de vedere statistic, companiile de succes au într-o proporţie mai mare femei în funcţii cheie, comparativ cu companiile care nu s-au bucurat de succes, potrivit unui studiu realizat de Dow Jones Private Equity & Venture Capital, citat de Investeam.ro.

09 mar, 2013 | ECONOMICA.net

Studiul  „Femeile la cârmă - femeile-director asigură succesul start-up-urilor?“ (Women at the wheel - do female executives drive start-up success?, în original) a fost realizat pe un eşantion de peste 20 000 de companii, toate înfiinţate în SUA, în perioada cuprinsă între 1997 şi 2011.

Este vorba de companii care au făcut obiectul unot tranzacţii de capital de tip private equity,  prin care fonduri de investiţii specializate preiau companii promiţătoare, le asigură resursele de dezvoltare şi le revând la preţuri de câteva ori mai mari.

Aşa se explică de ce, printre criteriile de succes se numără numărul de exit-uri favorabile (vânzarea companiilor de către fondurile de investiţii), prin listare la bursă.

Statisticile în acest sens sunt favorabile companiilor care au avut femei în funcţii cheie (director executiv şi director de departament), comparativ cu companiile care nu s-au bucurat de succes (s-au închis pe parcurs, sau nu sunt profitabile).

Studiul mai arată că ponderea femeilor în poziţii cheie în cadrul companiilor de succes este dublă faţă de cea în rândul companiilor care nu se bucură de succes, iar industriile unde acest aspect pot fi observat mai bine sunt: IT, sănătate, financiar şi servicii.

Mai mult, şansele ca o companie de tip start-up cresc cu cât ponderea femeilor în funcţii de vicepreşedinte şi director creşte.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO