1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Dr. Leahu se pregăteşte să-şi listeze afacerea la bursă. Clinicile sale au închis anticipat plasamentul privat prin care au atras 10 milioane lei

Clinicile dentare dr. Leahu, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa românească de servicii stomatologice private, au încheiat cu succes plasamentul privat pentru atragerea a 10 milioane lei, într-una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni în lei de pe piața AeRO. Obligațiunile vor fi listate pe sistemul alternativ de tranzacționare de la Bursa de Valori București (BVB). O parte din bani vor fi investiţi în achiziţia unei clinici din Europa de Vest. Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe piața AeRO a BVB. Va fi prima afacere din domeniul dentar listată la BVB. 

Banii vor fi vor fi folosiţi pentru finanțarea strategiei de dezvoltare accelerată a companiei şi, în mod particular, pentru achiziția unei clinici în Europa de Vest. Această clinică va fi deja funcțională, va genera venituri din momentul achiziției și va contribui la creșterea numărului de clienți străini care vor veni în ţara noastră să se trateze la clinicile dr. Leahu.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 100.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de lei, la o dobândă plătibilă trimestrial de 7,5%, cea mai mică de până acum pentru obligațiuni similare listate pe piața AeRO. Plasamentul, programat inițial să se finalizeze în data de 1 noiembrie, a fost închis anticipat în urma suprasubscrierii, iar alocarea se realizează pro-rata. La plasament au participat peste 60 de investitori, atât persoane fizice, cât și investitori instituționali. Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, în calitate de intermediar și consultant autorizat.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Dr. Leahu își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în termen de o lună, sub simbolul DRL22. Reţeaua de clinici dr. Leahu va fi prima afacere din domeniul seviciilor stomatologice care ajunge la BVB.

Dr. Leahu este al doilea cel mai mare jucător din medicina dentară privată românească, funcţie de cifra de afaceri rulată anual, reiese dintr-o analiză realizată de Economica.

Citeşte şi: ANALIZĂ - Cei mai puternici investitori români din medicina dentară: cine sunt şi ce afaceri controlează

Reţeaua dr. Leahu are nouă clinici în ţară - șase în București, o clinică în Pitești, una în Timișoara și una în Turda.
Clinicile dr. Leahu au avut afaceri nete de 29,55 milioane de lei în 2018, cu 70,58% mai mari decât în 2017, şi cu profit net de 1,93 milioane de lei, cu 29,85% mai mic decât în 2017, reiese din calculele Economica, realizate pe baza bilanţurilor depuse la Finanţe de firmele care operează clinicile dr. Leahu.

Citeşte şi: Dr. Leahu: Implanturile şi restaurările întregii danturi în 24 de ore, printre cele mai căutate servicii. 10% dintre pacienţi sunt străini

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO