Drăgan, Total Soft: Acţionariatul rămâne neschimbat până la finele anului. Ulterior totul este posibil

Acţionariatul Total Soft va rămâne neschimbat până la finele acestui an, ieşirea fondului de investiţii Global Finance fiind posibilă în anii următori, a declarat directorul general al furnizorului de aplicaţii software pentru afaceri, Liviu Drăgan.
Economica.net - mar, 22 oct. 2013, 11:31

„Pe termen scurt, până la finele acestui an, nu se prefigurează schimbări de acţionariat la Total Soft. În anii următori este posibil să asistăm la un exit al fondului de investiţii Global Finance”, a spus Drăgan.

În aprilie 2005, fondurile de investiţii Black Sea Fund LP şi Global Bulgaria & Romania Growth Fund CV, administrate de Global Finance (Grecia), au achiziţionat pachetul majoritar al Total Soft.

Potrivit datelor Registrului Comerţului, societatea este controlată de Ferabosco Investments Limited (Cipru) – 90,5%, Liviu Drăgan – 7,9% şi Florin Manea – 1,6%.

Înfiinţată în urmă cu 16 ani şi un număr de peste 400 de salariaţi, Total Soft este unul dintre printre principalii jucători locali din industria IT în dezvoltarea şi furnizarea de soluţii software şi servicii complexe de afaceri.

În 2012, afacerile companiei au stins 93,21 milioane de lei, în creştere cu 1,6% faţă de anul precedent, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanţelor Publice.

Întrebat ce buget are Total Soft pentru achiziţii de firme de profil, Drăgan a spus că este „unul generos” şi că „se uită” după societăţi complementare business-ului companiei.

„Am avut şi continuăm discuţiile cu o firmă din Turcia, cu afaceri de 10 milioane de euro. De asemenea, negociem şi cu acţionarii unei societăţi din Polonia, ale cărei venituri se apropie de 25 milioane de euro, dar acolo lucrurile sunt mai complicate din cauza tehnologiei utilizate. Am vrut să cumpărăm şi în România şi, dacă într-o primă fază fondatorul firmei a spus da, ulterior a refuzat să mai vândă”, a spus Drăgan.

În mai 2010, Drăgan a anunţat că Total Soft vrea să cumpere companii de profil din Polonia şi Turcia, pentru care are alocat un buget de 40-60 milioane euro.

„Am ales Polonia şi Turcia pentru că sunt ţări în creştere. Am stabilit un buget pentru extindere de 20-30 milioane de euro pentru fiecare ţară”, a spus Drăgan, la acea vreme.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...