Draghi cere guvernelelor europene să reducă cheltuielile

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a cerut joi guvernelor din Europa să nu încetinească eforturile de reducere a deficitelor bugetare, invitându-le să restrângă cheltuielile publice, nu să crească impozitele, transmite AFP.
Economica.net - joi, 02 mai 2013, 15:28
Draghi cere guvernelelor europene să reducă cheltuielile

„Mesajul BCE este să nu inverseze progresele care au fost făcute. Nu există dubiu, au avut loc progrese semnificative”, a spus Draghi în conferinţa de presă susţinută după şedinţa de politică monetară.

El a recunoscut că redresarea finanţelor publice la care s-au angajat o serie de ţări din zona euro a dus la contracţie economică pe termen scurt şi mediu.

În Europa s-au amplificat dezbaterile referitoare la consecinţele politicilor de austeritate şi la posibile alte soluţii.

„Ce puteţi face este să luaţi măsuri de atenuare a contracţiei, respectiv reducerea cheltuielilor publice, nu creşterea impozitelor”, a recomandat şeful BCE.

El a spus că din păcate majoritatea ţărilor nevoite să adopte rapid programe de consolidare a bugetelor au mărit impozitele, într-o regiune a lumii unde fiscalitatea era deja foarte ridicată.

Draghi a cerut totodată ţărilor din zona euro să prezinte programe credibile şi precise de reducere a deficitelor bugetare pe termen mediu, acestea urmând să fie recompensate pe pieţele financiare de dobânzi mai mici pentru împrumuturi.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...