1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

News

Dragnea: Legea investiţiilor strategice e făcută din campania electorală. Premierul discută cu CE forma care să nu deranjeze

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Legea investiţiilor strategice este finalizată, însă Guvernul lucrează împreună ci cei de la Comisia Europeană pentru găsirea unei variante finale. 

17 mar, 2017 | ECONOMICA.net

"Legea e făcută din campania electorală. Premierul şi oamenii din guvern discută cu Comisia Europeană pentru a găsi, dacă mai e cazul, forma care să nu deranjeze. A fost redactată după legislaţia câtorva ţări vest-europene. Legea va trece prin procedura de urgenţă, dacă nu cumva guvernul va decide să adopte ordonanţă de urgenţă, dar cred că cel mai bine va fi lege. Din momentul în care ajunge în Parlament, în două, trei săptămâni poate ajunge la promulgare", a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD într-o conferinţă de presă la sediul partidului din judeţul Caraş Severin. 

Prezent la conferinţa de presă, premierul Sorin Grindeanu a declarat că acest proiect de lege se realizează în concordanţă cu Comsia Europeană. Investiţiile strategice vor fi direcţionate către trei mari domenii: transporturile, energie şi apărare. "Acest cadrul legislativ pe care îl vom crea va impulsiona proiectele de dezvoltare pe aceste trei domenii", spune Grindeanu. 

Legea investiţiilor strategice va viza şi proeictele de infrastructură rutieră, iar premierul crede că aceasta va duce la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO